از تمدید سینمایش ۴۱۰ تا انتشار فراخوان نهمین دوره چهارفصل تئاتر ایران
به گزارش خبرنگار تئاتر بارز نیوز؛ اجرای سینمایش بزرگ کشور با عنوان «۴۱۰» به کارگردانی کوروش زارعی که از ۲۵ مهر در برج میلاد تهران آغاز شده است تا چهارشنبه (۱۱ آبان) تمدید شد. «۴۱۰» تازهترین اثر حوزه هنری انقلاب اسلامی است که به همت موسسه رسانهای مهنا روی صحنه میرود.
«۴۱۰» روایتی متفاوت از دفاع مقدس با محوریت شهید سپهبد قاسم سلیمانی و فتح گردان غواصی لشکر ۴۱۰ ثارالله است که در برج میلاد تهران با ظرفیت بالای ۴ هزار نفر تماشاگر اجرا میشود
سینمایش ابداعی تازه از حوزه هنری است که با ترکیبی از قالب تئاتر و جلوههای ویژه سینمایی اثری متفاوت به نمایش میگذارد. از جلوههای ویژه این اثر بزرگ میتوان به بزرگترین آکواریوم تئاتری با ظرفیت ۱۰۰ هزار لیتر آب و انفجارهای بزرگ اشاره کرد.
این اثر نمایشی با ظرفیت بالای چهار هزار تماشاگر از ساعت ۱۹ تا ۲۱ در محوطه پارکینگ سه برج میلاد، اجرا میشود.
مالک حدپور سراج، انوش معظمی، حسام خلیل نژاد، ابوالفضل همراه، امیرعلی زارعی، علیمحمد رادمنش، فاطمه رادمنش، امیرعلی زارعی، مرتضی شاه کرم و … از جمله بازیگران این نمایش هستند.
انتشار فراخوان نهمین دوره چهارفصل تئاتر ایران با عنوان «تئاتر و ماوراء»
دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری نهمین فصل از پروژه چهار فصل تئاتر ایران را با عنوان تئاتر و ماورا برگزار میکند. به گزارش روابط عمومی حوزه هنری؛ ایوب آقاخانی، طراح و مسئول پروژه آموزشی چهارفصل تئاتر ایران، اعلام کرد: در نهمین فصل از دور نوین این پروژه (و بیست و دومین فصل از تاریخ جامع این پروژه ملی) علاقهمندان به مفهوم کلان تئاتر و ماورا خواهند پرداخت.
در متن این فراخوان چنین آمده است: آنچه نخستین نسل از نمایش های جهان در نظر پژوهنده میآورد، جایگاه قدسی و والای مضامین موجود در تئاتر و فاصلهاش با انسان اسپنجی و یا نسبت این انسان با جهان فراتر از خود است. این مفهوم یادآور نکته سادهای است؛ تئاتر از بدو پیدایش خود از اصیلترین آبشخورش یعنی مفاهیم ماورایی بهره برده و طی اعصار برای پالوده کردن زیست نسل بشر از توجه به مفهوم کلان ماورا ـ در حوزههای مختلف ـ از آن استفاده کرده است. جالبتر آنکه همین نگاه در گونه های مختلف تئاتر بروز یافته و حتی زمینهساز آثاری کمشمار در گونه وحشت در تئاتر شده است و این بدان معناست که مفهوم ماورا از رنگهای قدسی و برکتبخشیِ مضامین حوزه دین و معانیِ آسمانی آغاز شده تا رنگمایههای هیجانانگیز هراسآور پیش میرود.
در ادامه این فراخوان آمده است: دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری از علاقهمندان به نمایشنامهنویسی و نمایشنامهنویسان سراسر کشور ـ به غیر از کلانشهر تهران ـ دعوت میکند ایدههای اولیه خود را تا ۲۰ آبان ۱۴۰۱ از طریق پستالکترونیکی sahnemagazine@yahoo.com به دبیرخانه پروژه ملی جامع آموزش درامنویسی به علاقهمندان خارج از پایتخت، چهارفصل تئاتر ایران، ارسال کنند. مطابق روال همیشگی، ایدههای اولیه توسط اعضای هیئتعلمی این فصل (که اعلام خواهند شد) بررسی و منتخبان برای حضور در کارگاههای فصلی این پروژه، آغاز به نگارش نسخه اولیه نمایشنامه خود براساس ایده اولیه پذیرفتهشده خواهند کرد.
آثاری که از مراحل سهگانهی نگارش عبور کنند و از نظر کیفی مورد تأیید اعضای هیتعلمی فصل قرار بگیرند، توسط نشر سورهی مهر به چاپ میرسند.
آقاخانی تأکید کرد آثار تأییدشده فصول گذشته در قالب مجلدهایی موسوم به «فصل سفید» با معرفی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری توسط نشر سورهی مهر به چاپ رسیدهاست.
همچنین مدیر دفتر مطالعات و پژوهشهای آن مرکز دو اثر رؤیای اشتیاق نوشته مهدی غلام حیدری از استان البرز و سپیدار مادر نوشته رضا عاشوریفر از استان گیلان را برگزیده نهایی هیئتعلمی فصل هشتم پروژه چهارفصل تئاتر ایران معرفی و تصریح کرد که آثار منتخب فصل هشتم، مطابق روال دور نوین این پروژه، در نوبت چاپ در مجموعه فصل سفید قرار گرفته است.