یک مطالعه جدید هشدار میدهد که برای جلوگیری از یک فاجعه آب و هوایی تقریباً نیمی از میدانهای تولید و استخراج سوخت فسیلی باید تعطیل شوند.
به گزارش بارز نیوز و به نقل از آیای، یک مطالعه جدید نشان داده است که تقریباً نیمی از مکانهای تولید سوخت فسیلی موجود باید بسته شوند تا گرمایش جهانی زیر آستانه ۱.۵ درجه سانتیگراد باقی بماند که همان هدف مورد توافق بینالمللی برای جلوگیری از یک فاجعه آب و هوایی جهانی است.
این تحقیق نشان میدهد که تنها توقف ساخت زیرساختهای جدید برای تولید سوخت فسیلی کافی نیست.
بودجه تولید کربن به سرعت در حال کاهش است
“گرگ موتیت” از “مؤسسه بینالمللی توسعه پایدار” و یکی از نویسندگان این مطالعه جدید میگوید: یافتههای ما نشان میدهد که توقف پروژههای استخراج جدید یک گام ضروری است، اما هنوز میزان این اقدامات، کافی نیست و برخی از مجوزهای تولید سوخت فسیلی باید لغو و زودتر حذف شوند.
وی افزود: دولتها باید شروع به مقابله مستقیم با نحوه انجام این کار به روشی عادلانه و منصفانه کنند که مستلزم غلبه بر مخالفتها با منافع حاصل از تولید سوختهای فسیلی است.
این مطالعه بر اساس یک مدل تجاری از ۲۵ هزار میدان نفت و گاز در جهان انجام شده است. این مطالعه نشان میدهد که ۴۰ درصد از ذخایر سوخت فسیلی در سایتهای توسعه عملیاتی فعلی در سراسر جهان باید در زمین باقی بمانند تا از یک فاجعه آب و هوایی جلوگیری شود.
با این حال این تحقیق مشخص نکرده است که کدام سایتهای توسعه موجود باید بسته شوند و تنها بیان میکند که این امر مستلزم ملاحظات برابری و اتخاذ بهترین مکانیسمها برای مدیریت انتقال عادلانه در داخل و بین کشورها است.
تهاجم روسیه به اوکراین اوضاع را بدتر میکند
این تحقیقات در حالی انجام شده است که تهاجم روسیه به اوکراین، کشورها را به سمت تولید بیشتر سوختهای فسیلی سوق میدهد که به گفته “کلی تروت” سرپرست این مطالعه، یک پیشرفت بسیار خطرناک است.
“تروت” میگوید: مطالعه ما این نکته را تقویت میکند که ساخت زیرساختهای جدید برای تولید سوخت فسیلی پاسخ مناسبی به جنگ روسیه علیه اوکراین نیست. جهان قبلاً از نفت، گاز و زغال سنگ بیش از حد استفاده کرده است و توسعههای بیشتر موجب سطوح خطرناکتری از گرمایش جهانی میشود.
با این حال، این مطالعه در نظر نگرفت که چه مقدار کربن دیاکسید را میتوان با پیشرفتهای آتی در فناوریهایی مانند جذب و ذخیرهسازی کربن از جو حذف کرد. این راهکار میتواند به عنوان یک راه کلیدی برای کاهش گازهای گلخانهای عمل کند، اما این پیشرفتها نیاز به توسعه قابل توجهی دارند.
“موتیت” میگوید: این فناوریها در مقیاس انبوه کارایی خود را نشان ندادهاند. صحبتهای زیادی در مورد آنها وجود دارد، اما ما هنوز نمیدانیم که از نظر مالی یا حاکمیتی چقدر امکانپذیر خواهند بود.
در عین حال، مردم در سراسر جهان همچنان از انتشار گازهای گلخانهای رنج میبرند. یک مطالعه در فوریه ۲۰۲۱ نشان داد که تنها در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸.۷ میلیون نفر در سراسر جهان در نتیجه تنفس هوای آلوده که حاوی ذرات سوختهای فسیلی است، جان خود را از دست دادهاند.
این مطالعه جدید در مجله Environmental Research Letters منتشر شده است.
انتهای پیام