ورزشی

پایان دوری ۲۰۶۴ روزه فردوسی‌پور؛ بازگشت رویایی، دور از رسانه ملی!

سپهر ستاری: «به نام خدا، سلام به شما مردم عزیز، صبور، شجاع و دوست‌داشتنی کشورم. صدای من را از ایران می‌شنوید.» این جملات پایانی بود بر ۲۰۶۴ روز دوری عادل فردوسی‌پور از گزارش مسابقات فوتبال. او که در ۶ سال اخیر به جز فینال لیگ قهرمانان آسیا، هیچ فوتبال دیگری را گزارش نکرده بود، این هفته بار دیگر به عرصه گزارشگری برگشت و ۲ بازی رئال مادرید – میلان و اینتر – آرسنال در هفته چهارم رقابت‌های لیگ قهرمانان اروپا را گزارش کرد. اتفاقی که البته نه در صداوسیما، بلکه در پلتفرم‌های اینترنتی رقم خورد و بازتاب وسیعی هم در شبکه‌های اجتماعی داشت. فردوسی‌پور در سال‌های اخیر اتفاقات مختلفی را تجربه کرد که ابتدا منجر به جدایی و خروج او از رسانه ملی شد و حالا منجر به بازگشت با یک پلتفرم متفاوت شده است.

از ماجراهای پویول تا خروج از مدار!

عادل فردوسی‌پور در تمام سال‌هایی که گزارش مسابقات ورزشی و اجرای برنامه ۹۰ را بر عهده داشت، با چالش‌های مختلفی مواجه شد ولی این اتفاقات تا پیش از سال ۱۳۹۷ منجر به تعطیلی برنامه نشده بود. با این حال از مدتی قبل از اسفند ۱۳۹۷ و با حضور علی فروغی در شبکه ۳، چالش‌های فردوسی‌پور شکل جدی‌تری به خود گرفت و در نهایت به خروج او از صداوسیما رسید. نخستین اتفاقی که باعث شد اختلافات علنی شود در جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه رقم خورد. جایی که کارلس پویول، اسطوره فوتبال اسپانیا و باشگاه بارسلونا مهمان ویژه‌برنامه جام جهانی بود ولی اجازه حضور در برنامه را پیدا نکرد. در آن مقطع گفته شد دلیل مخالفت با حضور پویول، مدل موهای او بوده است. اتفاقی که با ناراحتی شدید فردوسی‌پور همراه شد و او حتی روی آنتن زنده هم این موضوع را نشان داد و این شروعی بر جنگ فردوسی‌پور و علی فروغی بود.

پس از جام جهانی، برنامه ۹۰ حتی برای ۲ هفته تعطیل شد که البته واکنش‌های تندی را به‌دنبال داشت و در نهایت این برنامه دوباره روی آنتن رفت. با این حال فردوسی‌پور جایی در ویژه‌برنامه جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۹ نداشت و سهم او از گزارش این تورنمنت هم تنها یک بازی بود!

پایان دوری ۲۰۶۴ روزه فردوسی‌پور؛ بازگشت رویایی، دور از رسانه ملی!

با وجود ادامه فعالیت برنامه ۹۰، مشخص بود که شرایط برای فردوسی‌پور فرق کرده و این موضوع حتی واکنش خود او را هم به‌دنبال داشت. فردوسی‌پور در جشنواره جام جم که مربوط به انتخاب بهترین برنامه‌های تلویزیونی بود، ۲ تندیس بهترین برنامه تلویزیونی از سوی مردم و ساخت بهترین برنامه ترکیبی تلویزیون از سوی کارشناسان را دریافت کرد. او در واکنش به دریافت این ۲ جایزه گفت: «خوشحالم در سخت‌ترین سال کاری‌ام که در رسانه‌ خودم هم به من بی‌مهری شد، دیده شدم؛ هم از طرف مردم و هم از طرف اهالی رسانه. جایزه دوم که مردم به من دادند، بسیار برایم ارزشمند است و نمی‌دانم با چه زبانی از مردم تشکر کنم. برای سختی‌هایی که امسال کشیدم، منقلب شدم، ولی این جایزه که لطف مردم و سازمان بود، مثل یک اکسیر است و تمام غم‌هایم را کنارمی‌گذارم.»

تعطیلی ۹۰ پیش از عید ۱۳۹۸

صحبت‌های فردوسی‌پور با واکنش‌های زیادی همراه و انتقادات زیادی را نسبت به عملکرد علی فروغی به‌دنبال داشت. با وجود این انتقادات، پروژه تعطیلی برنامه ۹۰ که از مدت‌ها قبل آغاز شده بود روز ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ به سرانجام رسید و شبکه ۳ جلوی پخش ویژه‌برنامه نوروزی این برنامه را گرفت و از آن زمان تا همین امروز دیگر خبری از ۹۰ در آنتن شبکه ۳ نیست. پس از تعطیلی ۹۰، فردوسی‌پور دیگر مسابقات فوتبال را هم گزارش نکرده بود و تنها همکاری او با صداوسیما برنامه فوتبال ۱۲۰ در شبکه ورزش بود که پخش آن هم از ابتدای فصل گذشته متوقف شده است.

علی فروغی مدتی بعد در واکنش به تعطیلی ۹۰ گفت: «دیگر نمی شد این‌گونه ادامه داد. محبوبیت و تخصص ایشان برای ما پنهان نبود. وقتی ببینید بهترین دروازه‌بان شما دائما در خط دیگری کار می‌کند، یکی دیگر را درون دروازه می گذارید! کار داشت از مدارش خارج می شد و مهم ترین بحث این بود. به او گفتیم بیا و گزارش کن اما خودش قبول نکرد.»

پایان دوری ۲۰۶۴ روزه فردوسی‌پور؛ بازگشت رویایی، دور از رسانه ملی!

در شرایطی که این صحبت‌های فروغی باعث شد او به عنوان مسئول اصلی تعطیلی ۹۰ و جدایی فردوسی‌پور از صداوسیما معرفی شود ولی به نظر می‌رسد این ماجرا ابعاد دیگری هم داشته باشد. علی‌اصغر پورمحمدی، مدیر سابق شبکه ۳ در گفت‌وگو با بارز نیوز در این خصوص گفت: «تعطیلی برنامه هم در حدی نبود که مدیر یک شبکه تصمیم بگیرد. فقط برنامه ۹۰ نه، هر برنامه‌ای که مهم باشد. الان مدیر شبکه یک یا مدیر خبر سیما نمی‌تواند صبح بیدار شود و ساعت اخبار شبکه یک را از ۲ به ۳ ببرد و از جاهای بالاتری باید تصمیم بگیرند. رئیس سازمان باید بگوید برنامه باشد یا نباشد و تعطیلی ۹۰ هم با هماهنگی یا دستور رئیس سازمان بود. من در ۲ جلسه بودم که فردوسی‌پور و فروغی را هماهنگ کنم. نمی‌گویم آشتی چون قهر که نبودند. نظر فروغی این بود که او باید در چارچوبی که من می‌گویم کار کند ولی فردوسی‌پور گفت نه که این بحث بالا گرفت و به تعطیلی برنامه رسید.»

از گزارش فینال لیگ قهرمانان آسیا تا بازگشت با پلتفرمی متفاوت

از زمان تعطیلی برنامه ۹۰، فعالیت فردوسی‌پور هم متوقف شد تا اینکه او در آذر ۱۳۹۹، دیدار پرسپولیس و اولسان هیوندای را در فینال قهرمانان آسیا را گزارش کرد. فردوسی‌پور از طریق لایو صفحه اینستاگرام فارسی AFC گزارش این بازی را بر عهده داشت و حضورش روی رشد تعداد دنبال‌کنندگان این صفحه هم تاثیر شگفت‌انگیزی گذاشت و باعث شد صفحه فارسی AFC در ۲ روز از ۱۶۰ هزار نفر به بیش از ۲/۵ میلیون نفر برسد.

او بعد از گزارش این مسابقه دیگر فعالیت خاصی نداشت تا اینکه با راه‌اندازی سایت فوتبال ۳۶۰ فعالیت جدیدی را آغاز کرد. فردوسی‌پور در اولین اقدام خود گفت‌وگویی تصویری و ۳ قستمی با علی دایی داشت و در ادامه هم با ستارگانی چون مهدی طارمی، علیرضا جهانبخش، کارلوس کی‌روش، ژوزه مورایس، همایون شجریان و پژمان جمشیدی گفت‌وگو کرد. او در جریان جام ملت‌های آسیا و یورو ۲۰۲۴ هم از طریق لایو اینستاگرام ویژه‌برنامه خود را پخش می‌کرد و حالا با گزارش مسابقات فوتبال در پلتفرم‌های اینترنتی رسما به گزارشگری هم برگشته است. اتفاقی که نشان می‌دهد فردوسی‌پور پس از ۶ سال دوری حالا در فضایی متفاوت فعالیت‌های قدیمی خود را از سر گرفته است.

پایان دوری ۲۰۶۴ روزه فردوسی‌پور؛ بازگشت رویایی، دور از رسانه ملی!

۲۵۸ ۲۵۸

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا