به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تندروهای حامی دولت سیزدهم برای ۸ سال حضور در قدرت برنامه ریزی داشتند و البته در انتخابات اخیر نیز شانس اول پیروزی را برای سعید جلیلی می دیدند اما نتیجه آنی نشد که تصور می کردند، رأی آوردن صددرصدی کابینه نیز شوک دیگری برای آنهایی بود که امید زیادی داشتند حداقل ۲ تا ۳ وزیر پیشنهادی پزشکیان از مجلس رأی اعتماد نگیرد.
آنچه بیش از همه اما در جریان رأی اعتماد به کابینه مشهود بود جدا شدن خط حرکتی اصولگرایان از این طیف اقلیت مجلس بود. نکته ای که غلامعلی جعفرزاده، نماینده ادوار مجلس نیز بر آن تاکید دارد و به خبرآنلاین می گوید؛«قالیباف دارد به نتایجی که لاریجانی رسیده، میرسد و آن نتیجه این است که تندروها به هیچ عنوان قصد ندارند از این اسب زین کرده، وحشی و بدون منطق پایین بیایند و اینها سرسختانه با همین قطار میروند.»
او بیش از هر چیزی نگران خود تندروها است همانها که به گفته جعفرزاده از همه چیز میگذرند حتی از رهبری!
در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی را میخوانید:
***
*آقای جعفرزاده! به نظر میرسد با طیف جدیدی از تندروهای اصولگرا روبرو هستیم که خود را معیار و اصل می دانند و مشی و رویکرد افراطی تری را دنبال می کنید، نگاه شما چیست؟
توصیهای که به تندروها دارم این است که تاریخ را بخوانند، بنده قصد جسارت ندارم اما ببینند که خوارج چگونه خوارج شدند، قرآن را حفظ بودند، پیشانی آنها پینه بسته بود، به اندازهای نماز میخواندند که به عرش و فرش میرسیدند بعدا روبروی علی (ع) ایستادند و خودشان را امیرالمومنینتر دانستند. من میخواهم به آقایانی که پایداری و یا اصولگرا و در هر صورت تندرو هستند، بگویم تندروی و یا حتی کندروی در طول تاریخ مذموم بوده است، لذا از تاریخ درس بگیرند، خیلی نگرانشان هستم چراکه اینها بچههای انقلاب هستند.
بالاخره چه عاملی باعث شد که رهبری در انتخابات شخصاً ورود پیدا کنند؟ واقعا اگر رهبری ورود پیدا نمیکردند پزشکیان از صندوق بیرون نمیآمد.
با انتخاب پزشکیان اسلام در خطر افتاد؟ نهج البلاغه از غربت درنیامد؟
بالاترین اعضای دفتر رئیسی روز انتخابات چندین بار به وزارت کشور رفتند، چرا باید رهبری برای سلامت انتخابات ورود پیدا کنند؟ البته اینها به خاطر اسلام رفته بودند (با خنده) میگفتند اسلام در خطر است. واقعا با انتخاب پزشکیان اسلام در خطر افتاد؟
نهجالبلاغه از غربت درنیامد؟ مشخص نشد فقط کسانی که ریش و کیش دارند، مسلمان نیستند؟ جراح قلب است و مسلمانتر از همه درآمد. لذا اگر تندروها ولایتپذیر هستند، تابع ولایت و قانون باشند، کمک کنند. من علیرغم همه نقدهایی که به قالیباف دارم اما باید بگویم که اخیرا خیلی خوب درباره همکاری با دولت صحبت کرد. افرادی که در حال حاضر مقابل پزشکیان میایستند کسانی هستند که هوای نفس آنها را خفه میکند .
جوانان به خاطر رفتارهای آقایان دینستیز شدند
*این طیف از تندروها قابل کنترل و مدیریت شدن هستند؟
متناسب با آموزههایی که دیدند باید اقدام شود، مگر داعش و طالبان قابل کنترل هستند؟ مبانی فکری تندروها ایدئولوژیک است منتها ایدئولوژیک اجتماعی نیست یعنی باید ترکیبی از دموکراسی و تکنوکراسی داشته باشند، ایدئولوژی اینها بسیار خطرناک است.
ببینید این دوستان تا چه اندازه خرابکاری کردند، در ماجرای فیلترینگ و حجاب چقدر خرابکاری کردند، خودشان بررسی کنند که اقدام اینها در قضیه حجاب بیشتر به این قضیه کمک کرد یا ضرر به حجاب وارد کرد؟ زمانی دینگریزی داشتیم اما الان جوانان به خاطر رفتارهای همین آقایان دینستیز شدند.
آقایان برگردند و عملکرد خود را مورد ارزیابی قرار دهند و ببینند تا چه اندازه موجبات تنفر و تقابل را برای دین اسلام که دین مهربانی است، ایجاد کردند. به نظرم باید در رفتار خودشان تجدیدنظر کنند و متناسب با روز اقدام کنند. یکی از رمزهای پیروزی امام این بود که خودش را با روز تطبیق کرد.
قالیباف به همان نتیجه ای درباره تندروها رسیده که لاریجانی رسیده بود
*به نظر میرسد تندروها حتی سایر اصولگرایان را هم در تنگنا قرار دادند، تا جایی که قالیباف به صراحت میگوید برخی راضی نیستند دولت موفق شود، آیا شما هم چنین برداشتی از رابطه تندروها با سایر اصولگرایان دارید؟
قطعا منظور قالیباف همین تندروها بوده است. قالیباف دارد به نتایجی که لاریجانی رسیده، میرسد و آن نتیجه این است که تندروها به هیچ عنوان قصد ندارند از این اسب زین کرده، وحشی و بدون منطق پایین بیایند و اینها سرسختانه با همین قطار میروند.
قالیباف خیلی تلاش کرد که اینها را از اسب پیاده کند اما دید که نمیتواند ولی الان راه دیگری پیش گرفته که من فکر میکنم با این روش موفقتر است.
قالیباف به دنبال جمع کردن عقلای مجلس دور هم و جدا کردن خط خود از تندروهاست
*منظورتان از روش جدا کردن خط خود از این طیف است یا …؟
بله، قالیباف در حال جدا کردن خط خود از تندروها است و از آن طرف عقلای مجلس را دور هم جمع میکند گرچه دیر شده اما رفتارش در هماهنگی با پزشکیان و دولت و مجلس بسیار خوشحالکننده است.
در جلسه مشهد تمام بزرگان اصولگرا از جلیلی خواستند کنار برود اما …
*تندروهایی که جلیلی آنها را سازماندهی میکند غیر از مجلس در سایر دستگاهها نفوذ دارند؟
الان دستشان خیلی کوتاه شده چون حکومت از اینها ناراحت است به دلیل اینکه در جلسه مشهد تمام بزرگان و دلسوزان اصولگرا از جلیلی خواستند کنارهگیری کند اما قبول نکرد، این نشان داد که اینها حتی در مواقعی مقابل همه میایستند و افراد منطقی نیستند.
تندروها درحال خروج از ریل انقلاب هستند
*بنابراین نمیتوان آنها را کنترل و مدیریت کرد.
اینها تا الان به حرف هیچکس حتی به حرف رهبری هم گوش ندادند. در حقیقت تندروهای افراطی در حال خروج از ریل انقلاب هستند، لذا برادرانه به آنها توصیه میکنیم که بر روی ریل انقلاب و نظام برگردند و خودشان را رهبری و قوا هماهنگ کنند.
نظامی که بنیصدر و رجوی را جمع کرد، تندروها را هم جمع میکند
*تا چه اندازه احتمال میدهید تندروها راه دیگری مانند راه جریان انحرافی در پیش بگیرند؟
تندروها برای خودشان مشکل ایجاد میکنند، البته بابت گفتن این نکته خوشحال نیستم. اینها افتخار میکنند که از همه چیز میگذرند و من هم نگران این هستم که بگویند از رهبری هم گذشتیم. نظام که بنیصدر و مسعود رجوی را جمع کرد، به دلیل اینکه ریشه در خون شهدای انقلاب دارد با اینها تعارفی ندارد، اینها را جمع میکند.
۲۷۲۱۱