اجتماعیاسلاید

زیرسویه جدید کرونا به ایران رسید؛ وزارت بهداشت غافلگیر می‌شود؟

ایرن مهرگان: چهار روز بعد از اینکه ۳ متخصص سرشناس کشور درباره شیوع کرونا در کشور هشدار دادند، سخنگوی وزارت بهداشت از مشاهده نخستین مورد ابتلا به زیرسویه‌های جدید اومیکرون در کشور خبر داد، حالا باید ببینیم که با توجه به پیش‌بینی و احتمال افزایش موارد ابتلا به این بیماری آیا وزارت بهداشت آمادگی لازم را دارد و یا اینکه می‌خواهد غافلگیر شود.

پدرام پاک‌آیین گفته است: روز گذشته، سه مورد ابتلا به زیر سویه‌های جدید اومیکرون که در بسیاری کشورهای جهان شایع است، در کشورمان مشاهده شد.

به گفته او از این سه مورد، دو نمونه مربوط به زیرسویه BQ۱ و یک مورد مربوط به زیرسویه XBB است.این نمونه‌ها در آزمایشگاه مرجع دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشخیص داده شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت هشدار داده که با توجه به سرعت انتقال بالای این زیرسویه‌ها در روزهای آینده شاهد افزایش آمار ابتلا به این زیرسویه‌های جدید خواهیم بود.

این هشدار همان موضوعی است که متخصصان چند روز پیش مفصل درباره آن صحبت کرده بودند.

هرچند که سخنگوی وزارت بهداشت هیچ جزئیاتی از هویت موارد مبتلا به زیرسویه جدید نگفته است اما مینو محرز، متخصص عفونی، پیش از این اعلام کرده بود که درگیر شدن کشور چین با زیرسویه جدید و احتمال اینکه این زیرسویه به کشور ما هم برسد، یادآور همان اتفاقی است که زمستان سال ۱۳۹۸ رخ داد.

او می‌گوید: حالا هم چینی‌های ساکن ایران، اعم از تاجر و دانشجو برای تعطیلات سال نو و جشن کریسمس به چین رفته و برمی‌گرددند و احتمال اینکه ویروس جدید وارد ایران شود، بالا می‌رود.باید در فرودگاه عبور و مرورها به شدت کنترل شود تا از احتمال شیوع مجدد کرونا طی زمستان پیش‌رو پیشگیری شود.

زیرسویه جدید کرونا به ایران رسید؛ وزارت بهداشت غافلگیر می‌شود؟

وزارت بهداشت می‌خواهد غافلگیر شود؟

حمید عمادی، متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران می‌گوید: پیش‌بینی‌هایی مبنی بر شیوع کرونا در زمستان امسال، خصوصا اوایل اسفند وجود دارد اما هیچ کدام از این پیش‌بینی‌ها پایه و اساس علمی ندارد، فعلا از لحاظ کرونا در موقعیت خوبی هستیم، اما واقعیت این است که با توجه به تعطیلات کریسمس و آمد و شد مسافران ایرانی و خارجی به کشور، احتمال شیوع زیرسویه جدید زیاد خواهد بود.

او معتقد است: عقل حکم می‌کند تحت این شرایط غافلگیر نشویم و از لحاظ دارو، پرسنل و کادر درمان، تخت‌های مورد نیاز برای بستری و … کاملا آماده باشیم.

در واکنشی دیگر به شیوع کرونا در ایران حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس در نامه‌ای به رئیس جمهور نوشت: «با غفلت یا تغافل از بازگشت این ویروس منحوس می‌تواند خدای ناکرده تکرار شده و بازهم تلفات روزافزون به بار آورد.این احتمال با توجه به اخبار شیوع در آسیای جنوب شرقی و برخی از کشورهای اروپایی و غیر اروپایی ، احتمالی قوی و خطری بسیار جدی است.»

دکتر حسین کرمانپور با تجربه کار در اورژانس بیمارستان سینا نیز در گفت‌وگو با بارز نیوز می‌گوید: مؤثرترین کمک دولت در این شرایط، فراهم کردن شرایط لازم برای تولید و یا واردات واکسن است. خوشبختانه در نقشه کرونایی کشور، شهر قرمز نداریم اما کم‌وبیش با تبدیل برخی از شهرهای آبی به رنگ نارنجی، وضعیت به مرحله هشدار نزدیک می‌شود؛ دولت و تمام ارگان‌های ذیربط می‌بایست در این زمینه از آمادگی لازم برخوردار باشند تا در صورت ورود موج جدید در شهرها، محدودیت‌های هوشمند (اعم از ممنوعیت سفر، فاصله‌گذاری‌ها و …) اجرا شود.

زیرسویه جدید کرونا به ایران رسید؛ وزارت بهداشت غافلگیر می‌شود؟

شهروندان چه کنند؟

مهم‌ترین توصیه پزشکان و متخصصان به مردم دربرابر این زیرسویه جدید،‌ همچنان مراقبت‌های بهداشتی است، از ماسک زدن تا تزریق واکسن.

دکتر محرز دراین باره می‌گوید: یکی از عوامل مهم در افزایش ابتلا به این ویروس‌ها را می‌توان ماسک دانست، اغلب مردم ماسک‌ نمی‌زنند، در حالی که ماسک و خصوصا استفاده از ماسک خوب که بینی و دهان و راه‌های تنفسی را بپوشاند،‌ می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به ویروس‌ها و حتی تاحدودی از عوارض آلودگی هوا، تاثیر زیادی داشته باشد.

عمادی، متخصص عفونی نیز به شهروندان توصیه می‌کند: اگر از تزریق دز سوم واکسن کرونای کسی ۶ ماه گذشته باشد، و در گروه پرخطر شامل کودکان و زنان باردار و دارای بیماری‌های زمینه‌ای از جمله قلبی و تنفسی باشد، بهتر است تزریق دز چهارم را هم حتما انجام دهد.

پیام طبرسی، معاون آموزشی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری نیز می‌گوید: کرونا در لحظه تغییراتی را پیش می‌آورد که قابل پیش‌بینی نیست اما بالاخره افزایش موارد خواهیم داشت، فقط اینکه آمار مبتلایان و میزان مرگ و میر چقدر خواهد بود، نمی‌توان از الان چیزی گفت.

او درباره تزریق واکسن و خصوصا که وزیر بهداشت گفته است ۵۰ میلیون دز آماده داریم، ادامه می‌دهد: باید بگویم اگر کسانی که بیماری زمینه‌ای ندارند و سه ذر را تزریق کردند، نیازی به تزریق جدید ندارند، همان‌طور که در دنیا هم برای افراد بدون بیماری و شرایط خاص تزریق مجدد توصیه نمی‌شود. اما گروه‌های پرخطر و خصوصا کسانی که نقص ایمنی بدن دارند، نیاز است دز چهارم را دریافت کنند.

4747

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا