اسلایدسیاسی

رئیس جمهور: با دانشجویان طوری رفتار شود که روند مهاجرت نخبگان معکوس باشد

رئیس جمهور در نشست هم‌اندیشی با اساتید دانشگاه گفت: در داخل کشور و در سطح شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز آموزشی و علمی کشور باید به گونه‌ای جاذبه ایجاد شود که دانشجویان و جوانان احساس کنند که میدان فعالیت و پژوهش برای آنها وجود دارد.

براساس آخرین آمار موجود در بخش جمعیت مهاجران سالنامه مهاجرتی پارسال، جمعیت مهاجران ایرانی در دنیا در سال ۹۰ میلادی، بالغ بر ۸۲۰ هزار نفر بوده که این رقم در سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱.۸ میلیون نفر رسیده و ۲.۲ برابر شده است.

تعداد دانشجویان ایرانی در خارج از کشور نیز همزمان با افزایش کل جمعیت دانشجویان کشور و جهان، روند صعودی داشته و از تراز ۱۹ هزار دانشجو در سال ۲۰۰۳ میلادی به تراز ۵۶ هزار دانشجو در سال ۲۰۱۸ رسیده است.

با این وجود سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور چندی پیش گفت با تاسیس شرکت های دانش بنیان درکشور تعداد مهاجرت نخبگان از کشور کاهش پیدا کرده است.

نوشته های مشابه

به گفته ستاری  با مهاجرت معکوس بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو به کشور، آن‌ها در ۲۰۰ دانشگاه داخلی مشغول هستند.

هم‌اکنون تعداد شرکت‌های دانش بنیان به بیش از ۶ هزار و ششصد شرکت رسیده که بیشترین حجم از این کسب و کار‌ها به دانش‌بنیان‌های تولیدی نوع دو یا همان صنعتی اختصاص یافته، به صورتی که تعداد آن‌ها برابر با ۳ هزار و ۵۰۳ شرکت است.

همکاری و هم‌افزایی صنعت و دانشگاه موضوع بعدی سخنرانی حجت‌الاسلام رئیسی در جمع اساتید دانشگاهی بود.

رئیس‌جمهور در این زمینه با اشاره به دغدغه یکی از میهمانان در خصوص موانع همکاری صنعت و دانشگاه، گفت: بارها در دولت تأکید کردم که بجای اینکه دانشگاه به دنبال صنعت باشد، امروز تمام دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند به سراغ دانشگاه بروند و با دانشگاه‌ها و مراکز علمی در همه سطوح ارتباط کاربردی برقرار کنند.

گفتنی است، یکی از مهم‌ترین عوامل دخیل در ارتباط صنعت و دانشگاه، شرکت های دانش بنیان هستند که سهم آنان از اقتصاد کشور در سال ۱۳۸۹ تنها ۲ هزار میلیارد ریال بود، اما بر اساس آخرین آمار، در سال ۱۴۰۰ میزان فروش شرکت‌های دانش‌بنیان از ۹۰۰ هزار میلیارد فراتر رفته که رشدی بیش از ۴۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

حجت‌الاسلام رئیسی همچنین گفت: دانشگاه تراز اسلامی اقتضائاتی دارد که همه باید به آن، ‌التزام داشته باشند و برای این کار همه باید همت کنند تا فضای دانشگاه، فضای علم، تحقیق و پژوهش و فرهیختگی باشد.

بنا به توصیه رئیس جمهور به همین جهت رعایت حرمت و منزلت اساتید اهمیت بسیار زیادی دارد و در دانشگاه باید هم دانشجو و هم مجموعه مدیریت چنین رویکردی داشته باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در سخنانی با اشاره به ارتباط نزدیک رئیس جمهور با اساتید و دانشجویان به مهم‌ترین برنامه های وزارت علوم اشاره کرد و گفت: در دوره مدیریت بر وزارت علوم چهار اولویتِ «مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری»، «آموزش و پژوهش»، «نو‌آوری هدفمند» و «تولید ثروت از دانش» را پیگیری خواهیم کرد تا تحقق یابد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا