دکتر حبیبی نمونه موفقی از بهره گیری همزمان تخصص و تعهد بود
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: دکتر حبیبی چهره ای ارزنده در تاریخ انقلاب اسلامی محسوب می شود که از نمونه موفق بهره گیری همزمان از تخصص و تعهد، اعتدال و پرکاری، صراحت وملایمت، قانونمنداری وارزش گرایی بود و کارنامه موفقی در مسئولیتهای مهمی که به ایشان محول گردیده بود، برجا گذاشت و اگرچه در سالهای پایانی عمر و پس از درگذشت ایشان خدمات برجسته اش کمتر توسط رسانه ها ودستگاههای مسئول مورد توجه و تبلیغ قرار گرفت اما نامی ماندگار در تاریخ ایران برجا گذاشته است.
به گزارش استاک ، معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران محسن هاشمی در مراسم پیوند ادب و سیاست نکوداشت دکتر حسن حبیبی به مناسبت هشتمین سالگرد درگذشت وی در گفت و گو لایو اینستا گرامی گفت: دکتر حسن حبیبی یکی از شخصیتهای موثر تاریخ انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی است به نحوی که می توان ایشان را حقوقدانی برای تمام فصول تاریخ انقلاب نامید.
وی ادامه داد: دکتر حبیبی از دهه چهل، با فعالیت در انجمن اسلامی دانشجویان اروپا، مبارزه سیاسی را آغاز کرد و یکدهه قبل از پیروزی انقلاب، فعالیت مبارزاتی صریح را در قالب اتحادیه تقویت کرد و در همین دوره آیت الله هاشمی رفسنجانی که برای حل اختلافات میان نیروهای مبارز فعال در اروپا به فرانسه سفر کرده بود، با ایشان و سایر مبارزان دیدار کرد.
هاشمی افزود: حضور دکتر حبیبی در نوفل لوشاتو و 114 روز مبارزه تاریخی سیاسی امام در فرانسه، بسیار موثر بود و از طرف امام خمینی ماموریت تهیه نخستین پیش نویس قانون اساسی جدید ایران به ایشان محول شد و دکتر حبیبی به همراه امام در 12 بهمن با پرواز انقلاب به ایران بازگشت و تقدیر این بود که در این روز که بزرگترین روز انقلاب و زندگی ایشان بود، دنیا را ترک کند.
رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: نقش دکتر حبیبی در دولت موقت بعنوان وزیر ارشاد و دولت دفاع مقدس، دولت سازندگی و دولت اصلاحات به نحوی بود که ایشان از مبارزات قبل از انقلاب تا دهه هشتاد و یک دهه قبل از درگذشت ایشان، نشان دهنده شخصیت تخصصی و غیرجناحی وسیاسی ایران بود که در تمام فصول و 5 دولت متقاوت یکی از اعضای شاخص هیات دولت بود و هیچگاه مواضع خود را به منافع جناحی و غیرملی گره نزد.
محسن هاشمی افزود: مهندس بازرگان، شهید بهشتی، آیت الله هاشمی رفسنجانی ، رهبرانقلاب و آقای خاتمی از جمله شخصیتهایی بودند که با دکتر حبیبی سابقه همکاری وارتباط نزدیکی داشتند و در نخستین انتخابات ریاست جمهوری حزب جمهوری اسلامی از دکتر حبیبی حمایت کرد.
هاشمی ادامه داد: حوصله و دقت آقای دکتر حبیبی در پیگیری مصوبات دولت و اینکه وزرا حرفهایشان را بدون سانسور بزنند در نوع خود مثال زدنی بود . دکتر حبیبی همزمان دبیری هیات دولت را هم بر عهده داشتند و باید گفت دکتر حبیبی نقش موثر و بدون سر و صدایی در جمهوری اسلامی داشتند. اگر هم اکنون فردی شبیه ایشان را داشتیم مصوبات دولت امروز بدون شک اجرایی می شد .
محسن هاشمی در ادامه افزود: دکتر حبیبی علاقه وافری به ایران و توسعه وآینده ایران داشت و از این رو سالهای پایانی عمر سراسر خدمتش را صرف تلاش در بنیاد ایرانشناسی کرد.
محسن هاشمی همچنین گفت: یکی از چهره هایی که در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی بسیار مورد اشاره قرار گرفته است، دکتر حبیبی است بویژه آنکه ایشان معاونت اول رییس جمهور در هشت سال دولت سازندگی را برعهده داشتند و با توجه به حجم انبوه تلاشهای دولت، مسئولیت ساماندهی به اموراداری دولت و پیگیری های حقوقی وقانونی فعالیتهای گسترده دولت سازندگی برعهده ایشان بود و آیت الله هاشمی رفسنجانی با اطمینان از تخصص، پاکدستی و سلامت شخصیت دکتر حبیبی، امور زیادی را به ایشان به عنوان معاون اول خود تفویض نموده بود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران افزود: در سال 1375 و در آستانه هفتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پیامهای زیادی از طرف برخی نهادهای قدرت به دکتر حبیبی جهت کاندیداتوری در انتخابات ارسال می شد که ایشان با مشورت آیت الله هاشمی رفسنجانی برای ایجاد نشدن تفرقه و تقسیم رای بین دو جریان فعال در انتخابات، تصمیم به عدم کاندیداتوری گرفت و این تصمیم تاثیر قابل توجهی در رقم خوردن حماسه دوم خرداد داشت و آقای خاتمی نیز در دولت نخست خود، با همین دیدگاه ایشان را جهت اداره امور قانونی دولت به سمت معاون اول رییس جمهور منصوب کرد.
هاشمی ادامه داد: در مجموع می توان گفت که دکتر حبیبی چهره ای ارزنده در تاریخ انقلاب اسلامی محسوب می شود که از نمونه موفق بهره گیری همزمان از تخصص و تعهد، اعتدال و پرکاری، صراحت وملایمت، قانونمنداری وارزش گرایی بود و کارنامه موفقی در مسئولیتهای مهمی که به ایشان محول گردیده بود، برجا گذاشت و اگرچه در سالهای پایانی عمر و پس از درگذشت ایشان خدمات برجسته اش کمتر توسط رسانه ها ودستگاههای مسئول مورد توجه و تبلیغ قرار گرفت اما نامی ماندگار در تاریخ ایران برجا گذاشته است.
هاشمی در ادامه سخنان خود و در پاسخ به این سوال که چرا دکتر جبیبی به عنوان معاون اولی ریاست جمهوری در زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی انتخاب شدند گفت: رابطه آقای هاشمی با دکتر حبیبی رابطه ای قدیمی بود و همانطور که گفتم من در 14 سالگی یعنی سه سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در فرانسه دکتر حبیبی را دیدم که همراه آیت الله هاشمی بود . از طرفی دکتر حبیبی به واسطه شناخت خوبی که از قانون اساسی و نیز حضوری که در شورای نگهبان داشت و از همه مهمتر تخصصی که دارا بود بهترین انتخاب برای این پست بود و ویژگی بارز دکتر حبیبی هم این بود که تفکرشان فرا جناحی بود.
محسن هاشمی در بازگویی خاطراتی از دکتر حبیبی نیز گفت: خاطره ای که از دکتر حبیبی دارم به دقت کارشناسانه وی در پیگیری موضوعاتی است که زمان حضورم در شهرداری برای مترو به محضرشان می رسیدیم. ایشان با دقت موضوعات را مطالعه می کردند و مسئولان مربوطه را گرد هم می آوردند و با همان دید کارشناسانه موضوعات را پیگیری می کردند تا به نتیجه برسد.
خاطره دیگرم هم در مناعت طبع ایشان است؛ دکتر حبیبی هر زمان که هدایایی را از مقامات کشور های دیگر دریافت می نمود بلا فاصله نامه به دبیر خانه هیات دولت می زد و این هدایا را به خزانه دولت می داد چرا که معتقد بود این هدایا به واسطه مقام شان اهدا شده نه برای شخص خودشان و فکر کنم این نامه ها همچنان در هیات دولت باشد و هم اکنون نیز موزه ای برای نمایش این اشیا در حال آماده سازی است.
محسن هاشمی در خاتمه گفت: ما باید قدر بزرگانمان را بدانیم و منش و روش های آنان را تحلیل کنیم. این بزرگان سرمایه های اجتماعی ما هستند و نباید تفکر جناحی سبب شود که این بزرگان را به آیندگان نشناسانیم. تفکرات جناحی نباید سبب شود که حتی در سالگرد درگذشت این شخص بزرگ نامی از وی حتی در صدا و سیما برده نشود. بدون شک شناخت این سرمایه های ملی ما سبب خواهد شد تا فرصت های اجتماعی را از دست ندهیم.
گفتنی است در این مراسم که به صورت زنده از طریق شبکه اجتماعی اینستاگرام پخش می شود دکتر شفیقه رهیده همسر مرحوم دکتر حبیبی و نیز حجت الاسلام و المسلمین سید محمود دعایی نیز به سخنرانی پرداختند.