تلاش برای کاهش تلفات و افزایش راندمان نیروگاه‌ها تا پایان سال

به گزارش استاک، همایون حائری در آئین بهره‌برداری از 9 پروژه برق‌رسانی در آذربایجان شرقی، به بیان اهمیت پروژه‌های آماده بهره‌برداری از جمله طرح احداث کابل 132 کیلوولت امامیه- مارالان، روشنایی در بافت مرکزی کلانشهر تبریز و فاز اول پروژه مهم پست 230/132/20 کیلوولت GIS مرکزی این شهر پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت بخش صنعت و تولید در شرایط اقتصادی فعلی و تحریم کشورمان، لزوم برق‌رسانی به شهرک‌های صنعتی از سوی وزارت نیرو بر اساس قوانین موجود را مورد تاکید قرار داد و بهره‌برداری از پروژه افزایش ظرفیت پست منطقه صنعتی آخولا را در همین راستا عنوان کرد.

وی، احداث نیروگاه مقیاس کوچک 25 مگاواتی در شهرک صنعتی شهید سلیمی را نیز گام مهمی در راستای سیاست‌های کلان وزارت نیرو در امر تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌مندی از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قلمداد کرد.

معاون وزیر نیرو در ادامه در بخش دیگری از سخنانش، با بیان اینکه در قالب ساخت و سازها، امروز شاهد بهره‌برداری از 9 پروژه در آذربایجان شرقی بودیم، خاطرنشان کرد: پروژه‌های سازوکاری، راهکارهایی هستند که باعث افزایش راندمان و بهره وری می‌شوند.

وی از افزایش راندمان نیروگاه‌ها، کاهش تلفات، تعویض کابل‌های مسی به شبکه‌های خودنگهدار و راه‌اندازی مراکز پایش به عنوان بخشی از پروژه‌های سازوکاری یاد کرد و گفت: هرکدام از پروژه‌ها، باعث افزایش بهره‌وری در حیطه تخصصی خود می‌شوند.

وی ادامه داد: سال گذشته در زمینه کاهش تلفات به عدد 9.76 درصد رسیدیم که این موضوع نشانگر کاهش بیش از پنج درصدی تلفات در چهار سال گذشته است.

حائری افزود: در پایان سال گذشته، در خصوص افزایش راندمان نیروگاه‌ها نیز به 38.5 درصد رسیدیم و امسال در تلاش هستیم تا این عدد را به 39 درصد افزایش دهیم.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با قدردانی از دست‌اندرکاران و تلاشگران صنعت برق در استان، گفت: افتتاح این طرح‌ها در شرایط فعلی اقتصاد کشور، جای قدردانی دارد و امیدواریم تلاش‌ها در این زمینه افزایش یابد.

جواد رحمتی افزود: تا به امروز طرح‌های بسیار خوبی در حوزه صنعت برق استان، افتتاح شده که با توجه به ظرفیت ویژه استان آذربایجان شرقی، توقع ما بیشتر از وضعیت فعلی بوده و آماده هرگونه همکاری و حمایت برای توسعه شبکه برق رسانی و سایر فعالیت‌های مرتبط با صنعت برق در استان هستیم.

وی با بیان اینکه برق، از زیرساخت‌های بسیار مهم و ضروری هر جامعه‌ای محسوب می شود ادامه داد: توجه ویژه به صنعت برق، توسعه همه جانبه در جامعه را هموارتر می‌کند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تلاش های شبانه روزی در بخش‌های مختلف و هموارکردن مسیر برای توسعه، نشان دهنده این است که در حال عبور از شرایط سخت تحریم هستیم.

افشین روشن میلانی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای آذربایجان نیز در این مراسم، گزارشی از مشخصات فنی و اهداف پروژه‌ها را ارائه داد.

طرح‌های افتتاح شده شامل پست ۲۰ و ۱۳۲ کیلوولت و ورود به مدار مرحله اول ترانس ۱۳۲ به ۲۰ کیلوولت با ظرفیت ۱۰۰ مگا آمپر  GIS مرکزی تبریز است که یکی از پست‌های بزرگ کشور محسوب می‌شود. 

نیروگاه کوچک مقیاس‌ تبریز به ظرفیت ۲۵ مگاوات، چهار طرح افزایش ظرفیت (پست‌های سعیدآباد، خسروشهر، آخولا و ماشین‌سازی) و سه طرح انتقال برق، تامین روشنایی و ساخت فیدر از دیگر طرح‌های به بهره برداری رسیده امروز است.

از مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده برای این طرح ها ۴۶۵ میلیارد تومان برای نیروگاه مقیاس‌کوچک ۲۵ مگاواتی تبریز توسط بخش خصوصی و بقیه برای هشت طرح دیگر از محل منابع داخلی هزینه شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا