سخنگوی دولت اصرارهای نابجای و دخالت در اجراییات طرح رتبهبندی معلمان و همچنین اجازه ندادن قانونگذار نسبت به بکارگیری ۸۰ هزار معلم بازنشست شده پس از رتبهبندی را از دلایلی برشمرد که باعث بحران کمبود معلم شد.
به گزارش بارز نیوز، علی بهادری جهرمی در نشست خبری هفتگی با نمایندگان رسانهها با اشاره به سفر اخیر معاون اول رئیسجمهوری به چین، اظهار کرد: روند سومین سازوکار عالی برای روند توافق ۲۵ ساله ایران و چین در این سفر پیگیری شد. دیدارهای دوجانبهای با مسوولان چین و نخستوزیر کوبا انجام شد.
اعلام آمادگی ایران برای سرمایهگذاریهای مشترک با چین
وی ادامه داد : محورهای مختلفی در این جلسات و سخنرانیها مطرح شد؛ از جمله نسلکشی رژیم صهیونیستی و نیز تاکید بر الگوهای نوین تجارت به منظور تضمین منافع عمومی جامعه بشری، ظرفیت بالای اقتصادی ایران و نقش راهبردی ایران در عرصه بینالمللی در مسیرهای ترانزیتی و انرژی و اعلام آمادگی بر سرمایهگذاریهای مشترک و صادرات محصولات ایرانی.
رشد ۲۲ درصدی ترانزیت کشور در حوزههای مختلف در هفت ماهه امسال
وی افزود: ترانزیت کشور در حوزههای مختلف در هفت ماهه امسال رشد ۲۲ درصدی را نسبت به سال گذشته ثبت کرد. در حوزه خودرو هم رشد ۲۲ درصدی را در هفت ماهه امسال تجربه کردیم.
افزایش ۵۸ درصدی آمار فروش کتاب تا آبان ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل
دبیر هیئت دولت همچنین با تشریح اقدامات دولت برای ترویج کتابخوانی و حمایت از نویسندگان، اظهار کرد: دولت اهمیت ویژهای برای صنعت چاپ و نشر و ترویج کتاب خوانی قائل و اقدامات حمایتی مهمی را از نویسندگان، ناشران و خوانندگان انجام داده است. حمایت از برگزاری رویدادهای ترویج کتاب و افزایش ۴۰ درصدی تعداد اهل قلم صندوق اعتباری هنر و راهاندازی سامانه بازار کتاب و راهاندازی تلویزیون اینترنتی کتاب، از اقدامات دولت در این حوزه است.
بهادری جهرمی یادآور شد: تعداد کتب چاپ شده و فروش کتاب در دولت سیزدهم نسبت به دوره پیش از این رشد چشمگیری داشته است. میزان فروش کتاب در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۲۴۷ درصد افزایش پیدا کرده و آمار فروش تا آبان ۱۴۰۲ نسبت به کل سال ۱۴۰۱ حدود ۵۸ درصد افزایش را تجربه کرده است.
رکورد پرمخاطبترین روز سینما شکسته شد
وی با بیان اینکه در روزهای اخیر رکورد پرمخاطبترین روز سینما شکسته شده است، اظهار کرد: سهشنبه ۱۶ آبان بیش از ۲۷۴ هزار نفر به سینما رفتند که این حضور رکورد پرمخاطبترین روز سینما را شکست. جمعه ۱۹ آبان هم با حضور ۱۹۱ هزار مخاطب و فروش ۱۰۵ میلیارد ریالی رکورد پرفروشترین روز سینمای ایران شکسته شد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در هفت ماهه نخست امسال مجموعاً ۷ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۱۳ تن کالا از کشور ترانزیت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۲ درصد افزایش داشته است، اظهار کرد: تولید ۷۶۳ هزار دستگاه خودرو در ۷ ماهه امسال منجر به رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته شده است. همچنین صورتهای مالی هزار شرکت دولتی با دستور رییسجمهور منتشر شد که منجر به نظارت ۸۵ میلیونی میشود.
رئیسی به چهارمحال و بختیاری می رود
بهادری جهرمی یادآور شد: همچنین اگر وضعیت آب و هوا تغییر غیر منتظره نداشته باشد، چهارمحال و بختیاری مقصد سفر بعدی استانی رئیسجمهوری است.
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره توزیع شیر در مدارس و کمبود معلم، تصریح کرد: توزیع شیر در مدارس چند استان آغاز شده، اما هنوز فراگیر نشده و علت آن آمادگی شرکتهای لبنی برای ارائه شیر دانش آموزی با کیفیت و کمیت مدنظر است. با شرکتهایی که با مجوز وزارت بهداشت از نظر تولید شیر در سطح کیفی الف هستند، قرارداد منعقد شده که تعداد آنها هم محدود است. شرکتهای تولید کننده محدودیتهایی دارند از جمله اینکه شیر باید به تعداد دانشآموزان دوره ابتدایی که قابل توجه است، تولید شود و پس از آن باید به مدت ۱۰ تا ۱۲ روز در انبار بماند و مورد تست قرار گیرد تا بعد از آن توزیع شود.
وی یادآور شد: در زمینه دلایل کمبود معلم به بخشی از دلایل در نشست خبری قبل اشاره کردم و امروز بر نکته دیگری اشاره میکنم که متأسفانه در برخی موارد در قانونگذاریها ما به واقعیت کشور توجه نمیکنیم. متأسفانه در خصوص رتبهبندی معلمان باوجود موافقت همه ما بر این طرح، احکامی ازجمله درخصوص مدت زمانهای این طرح در نظر گرفته شد که با واقعیتهای حوزه آموزش و پرورش همخوانی نداشت.
بهادری جهرمی ادامه داد: علاوهبر آن اصرارهای نابجای و دخالت در اجراییات طرح رتبهبندی از سوی کمیسیون آموزش مجلس کام معلمان را تلخ کرد و باعث بروز مشکلاتی شد. نکته دیگر هم این بود که قانونگذار اجازه نداد که دولت حدود ۸۰ هزار معلم که پس از رتبهبندی خود را بازنشسته کردند، برای مدت محدود در مسند معلمی نگه دارد تا دفعتا بحران کمبود معلم رخ ندهد.
فرودگاه نیمه کاره سقز در دولت سیزدهم تکمیل شد
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره افتتاح فرودگاه سقز، اظهار کرد: این پروژه هم مثل برخی پروژههای نیمهتمام دیگر از سال ۱۳۸۴ آغاز شده و تیرماه سال ۱۴۰۰ و در واپسین روزهای دولت دوازدهم به صورت ناقص افتتاح شد. از آن زمان تاکنون حتی یک پرواز هم در آن انجام شده بود و بدلیل اینکه به صورت ناقص افتتاح شد، امکان هیچ کارایی نداشت.
وی یادآور شد: در دو سال اخیر با روی کار آمدن دولت سیزدهم، این پروژه در کمتر از ۲ سال با تزریق اعتبار لازم تکمیل شد. علاوه بر ساخت و تکمیل برج مراقبت و تجهیز آن، ساخت دیوار حفاظتی ساختمان ترمینال و ساختمان پلیس و دیگر پروژههای زیرساختی و تجهیز تاسیسات در دستور کار قرار گرفت و به تکمیل و بهرهبرداری عملیاتی رسید.
بهادری جهرمی افزود: امروز پس از سالها انتظار، سقزیها به آرزوی خود رسیدند و فرودگاه این شهر افتتاح و الان بصورت هفتگی دو پرواز در این فرودگاه انجام می شود. مردم بهترین قضاوتکننده هستند که واقعیت چیست.
دستاوردهای سفر هیاتی از طالبان به ایران
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش بارز نیوز مبنی بر اینکه سفر اخیر هیئت افغانستانی به ایران و توافق برای همکاریهای اقتصادی بین دو کشور چه تاثیری در اقتصاد مناطق مرزی خواهد داشت، اظهار کرد: در این سفر هم همسایگی دو کشور، هم طول زیاد مرزهای دو کشور و اشتراکات زبانی و فرهنگی دارند و تاثیر و تاثری که در حوزههای مختلف همکاری امنیتی، اقتصادی و سایر ابعاد بین دو کشور ایجاد میشود مورد تاکید قرار گرفت.
وی افزود: این سفر با محوریت توسعه روابط تجاری بین دو کشور انجام شد و از جمله در زمینههای مواد معدنی، خدمات فنی مهندسی، صادرات و واردات کالا، استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی مسیر مشترکی که هردو کشور میتوانند داشته باشند. هدفگذاریهایی برای توسعه همکاری دوجانبه انجام شد که هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای این امر صورت گرفت.
بهادری جهرمی یادآور شد: رایزنیهای خوبی برای تکمیل کریدورهای تجاری مشترک که میتواند از مسیر دو کشور بگذرد، تسهیل برای صادرات و واردات موردنیاز دو کشور به ویژه تسهیل و افزایش صادرات و واردات افغانستان از طریق بندر چابهار که هم توسعه اقتصادی برای بندر ما را به همراه دارد هم نیازهای افغانستان را تأمین میکند.
دبیر هیئت دولت گفت: هماهنگیهای اولیه برای ۲۴ ساعته شدن گمرکهای دو کشور انجام شد، کمیتههای مشترکی برای رسیدگی به مشکلات مهاجران افغانستان در ایران ایجاد شد، توسعه پایدار روابط اقتصادی بین دو کشور به نوعی مدنظر است که توسعه پایدار منطقه را به همراه خواهد آورد.
بهادری جهرمی تاکید کرد: یکی دیگر از محورهای مذاکرات، مقابله مشترک با قاچاق مواد مخدر و تولید آن و اشتغال جایگزین برای کشاورزان همسایه است. تعریف همکاریهای مشترک در حوزههای اینچنینی هم در دستور کار است.
انتشار بیش از ۳ هزار پاسخ یا توضیح توسط دولت سیزدهم در رسانهها و مطبوعات
وی در پاسخ به پرسشی درباره پاسخگویی مقامات در برابر افکار عمومی، اظهار کرد: پاسخگو بودن مدیران در قبال افکار عمومی یکی از اصول خدشهناپذیر دولت و شرط رئیسجمهوری با اعضای هیئت دولت است. از اهداف مهم سفرهای استانی و حضور مسئولان دولت در اجتماعات مردمی و دانشگاهها تحقق همین امر است. دولت ارزیابی دائمی از عملکرد مدیران دارد و نحوه عمل آنان به تکالیف و وظایفشان را دائما رصد میکند. نشستهای خبری رئیسجمهوری در پایان هر سفر داخلی و خارجی و ارائه گزارش به مردم و پاسخ به اصحاب رسانه نشاندهنده رویکرد دولت است.
سخنگوی دولت یادآور شد: از ابتدای دولت تاکنون بیش از ۳ هزار پاسخ یا توضیح از سوی دستگاهها در رسانهها و مطبوعات منتشر شده که نشاندهنده توجه و اهمیت ویژه دولت به پاسخگویی و رفع گرههای ذهنی مردم و افکار عمومی است.
بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای تحقق سیاستهای کلی توسعه دریامحور، اظهار کرد: از همان زمان ابلاغ، مکاتبات لازم از سوی دفتر هیئت دولت با دستگاهها برای تدوین لوایح انجام شد. کارگروهی زیر نظر معاون اول رئیسجمهوری برای تهیه نقشه راه این سیاستها تشکیل شده است.
هیئتهای اجرایی کاملا مردمی هستند
دبیر هیئت دولت در پاسخ به پرسشی درباره هجمه به دولت در زمینه احراز و عدم احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس از سوی هیئتهای اجرایی اظهار کرد: بر اساس قانون، هیئتهای اجرایی کاملا مردمی و از ۱۱ نفر عضو، ۸ نفر نماینده مردم هستند. این فرایند سالهاست که در قانون وجود دارد و از مظاهر اصلی مردمی بودن انتخابات است. درباره داوطلبان هم از مراجع پنج گانه استعلام انجام میشود. در این انتخابات بیش از ۱۷ هزار نفر از سوی هیئتهای اجرایی کشور اعلام احراز صلاحیت شدند که به ازای هر یک کرسی بیش از ۵۸ نفر رقابت انتخاباتی دارند.
رویکرد دولت و مجلس حمایت از بازنشستگان است
وی در پاسخ به پرسشی درباره توافق دولت و مجلس درباره توجه به وضعیت بازنشستگان اظهار کرد: رویکرد دولت و مجلس حمایت از بازنشستگان است. تاکید رئیسجمهوری این است که یک بازنشسته نه تنها هزینههایش کمتر نمیشود بلکه بیشتر هم خواهد شد. حمایت دولت از بازنشستگان جدی است و باید موثر هم باشد. مثلاً اگر صندوقهای بازنشستگی ورشکسته شوند بیانگر این است که حمایت موثری از آنها انجام نشده است.
بهادری جهرمی تاکید کرد: توافق کلی در این امر صورت گرفته و تدابیری اتخاذ شده که حمایت موثر و پایداری انجام شود تا با بازنگری، صندوقهای بازنشستگی ورشکست نشوند. پس از آنکه جزئیات در کمیسیون تلفیق مجلس با توافق نهایی همراه شد، متن از سوی مجلس منتشر میشود.
انتهای پیام