از حراج تهران و سند موسیقی تا پرونده «ماسوله» در یونسکو
اظهارات مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی درباره ضوابط هنر و حراج تهران، پیشنویس سند موسیقی در مسیر نهایی، جنجال ادامهدار تعداد بینندههای تلویزیون، انتصاب دبیر هفته کتاب و حضور ایران در نمایشگاه کتاب مسکو، گزارشی از استردادهای تاریخی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲، توضیحاتی درباره ابهام پرونده «ماسوله» در یونسکو و دو کشف تاریخی در سوییس و ترکیه در از اخبار فرهنگی هنری هشتم شهریورماه بود.
به گزارش بارز نیوز، مدیر کل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در بارز نیوز به تشریح نگاه خود به موضوعاتی چون فعالیت نگارخانهها، دغدغههای ستادی حوزه هنرهای تجسمی، خلاءهای قانونی و مواردی چون امکان همکاری این دفتر با بخش خصوصی پرداخت. او در بخشی از صحبتهایش گفت: حدود ۱۷ دوره در رسانهها درباره حراج تهران طرح بحث و گاه هم اتهام پولشویی مطرح شد اما تا به حال یک سند معتبر قابل استناد در این رابطه ارائه نشده یا اصلا سندی که ما را به سمت بررسی ببرد هم ارائه نشده است؛ برخی تصور میکنند چون قیمت بالاست پس حتما پولشویی مطرح است.
پیشنویس سند موسیقی در مسیر نهایی
همچنین مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از بررسی نهایی متن پیشنویس سند موسیقی توسط شورای هنر خبر داد.
فقط ۴ درصد مردم طرفدار مداحی ریتمدار هستند!
در خبری هم اعلام شد که نظرسنجی جدید ایسپا نشان داده ۶۶/۷ درصد از مردم مداحیهای سنتی و ۴/۱ درصد از مردم نیز سبکهای جدید مداحی همراه با ریتم و موسیقی را میپسندند.
جنجال ادامهدار تعداد بینندههای تلویزیون
افزون بر اینها، اعلام نتایج آخرین نظرسنجی صداوسیما و ارقام ۱۵ یا ۲۰ درصدی از تعداد بینندههای سریالهای تلویزیونی، نشان میدهد که نگرانیهای هنرمندان و کارشناسان برای جذب مخاطب در رسانه ملی چندان هم بیراه نبوده است.
چند خبر سینمایی
قرار است که ۱۱ مستند عاشورایی یکشنبه و دوشنبه هفته آینده در سالن حقیقت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی روی پرده بروند.
در خبری هم اعلام شد که «روزهای عالی» جدیدترین ساخته «ویم وندرس» فیلمساز مطرح آلمانی در افتتاحیه جشنواره فیلم توکیو به نمایش گذاشته خواهد شد.
بازیگران «برکینگ بد» به صف اعتصاب رسیدند
و اینکه انتصاب شهردار لاهیجان به عنوان دبیر یک جشنواره تئاتر خیابانی، اجرای رادیو تئاتر دختر وطن، نمایش اتاق مهمان در خانه هنرمندان ایران و… از جمله دیگر خبرهای سینما و تئاتر بود.
انتصاب دبیر هفته کتاب و حضور ایران در نمایشگاه کتاب مسکو
همچنین معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور حکمی علی رمضانی را بهعنوان دبیر سیویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران منصوب کرد.
از سوی دیگر اعلام شد جمهوری اسلامی ایران با عرضه بیش از ۶۰۰ عنوان کتاب به زبانهای فارسی و روسی در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب مسکو حضور دارد.
بازگشتهای پرسروصدا، پیچیده و صلحآمیز به ایران
در ادامه، گزارشی از استردادهای تاریخی از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ داشتیم. پرونده استرداد آثار تاریخی به ایران در دو سال گذشته چندان سنگین نبوده، اما سر و صدای زیادی داشته است. بازگشت دو محموله تاریخی به ایران که شامل ۲۹ قطعه شیء از فرانسه و تکاثر نقشبرجسته ساسانی از انگلستان است، دستاورد استردادهای تاریخی ایران همزمان با دولت سیزدهم بوده است. طبق آخرین گزارش معاون میراث فرهنگی نیز، مکاتبهها و پیگیریها برای بازگشت ۱۷ هزار لوح هخامنشی از آمریکا به ایران احتمالا تا پایان سال به نتیجه برسد.
توضیحاتی درباره ابهام پرونده «ماسوله» در یونسکو
همچنین به دنبال مخالفت شورای جهانی بافتها و بناهای تاریخی (ایکوموس) با ثبت جهانی پرونده «منظر فرهنگی ماسوله» در یونسکو بهخاطر ایرادهایی که مطرح کرده، مدیرکل پیشین ثبت آثار در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، درباره این ابهام و ایرادهای مورد اشاره توضیحاتی داد.
کشف بقایای دیوارهای ۲هزارساله در آلپ و آشپزخانه هزارساله در ترکیه
در نهایت اینکه باستانشناسان بقایای دیوارهای باستانی رومی را در دامنه کوههای «آلپ» واقع در کشور «سوئیس» کشف کردند. همچنین با کاوش در «قلعه خارپوت» واقع در ترکیه بقایای یک آشپزخانه باستانی کشف شد.
پیشنهادهایی برای خواندن:
ناگفتههایی از ابتکار فرهنگی حاج قاسم در عراق
حال و هوای ترمینال سلام یک هفته مانده به اربعین
انتهای پیام