از مستر کلاسهای علی رفیعی تا فراخوان «چهارراه» و اجرای «شهر طلا»
مستر کلاسهای کارگردانی علی رفیعی، خبرهایی از کارگاه نقد کانون ملی منتقدان تئاتر، اجرای نمایش «شهر طلا» و انتشار فراخوان جشنواره نمایشنامه خوانی «چهارراه» از جمله خبرهای دریافتی تئاتر است.
مسترکلاس «کارگردانی تئاتر» با دکتر علی رفیعی، کارگردان، نویسنده و طراحصحنه تئاتر و سینما، به کارگردانی مشترک مجتبا میرتهماسب و مهدی گنجی از روز سهشنبه ۱۰مردادماه ساعت ۱۲ظهر به طور اختصاصی و رایگان در پلتفرم «تماشاخونه» عرضه میشود.
به گزارش بارز نیوز به نقل از روابط عمومی پلتفرم «تماشاخونه»، ششمین دوره از مسترکلاسهای «صفحهنو» با حضور علی رفیعی دکترای تئاتر از دانشگاه سوربن، دیپلم عالی کارگردانی از دانشگاه بینالمللی تئاتر فرانسه و دیپلم بازیگری از مدرسه شارل دولن فرانسه منتشر میشود.
در این دوره از علی رفیعی کارگردانی تئاتر و مهمترین هنر آن، یعنی هنر میزانسن را میآموزیم.
کارگردانی و طراحی صحنه تئاترهای «عروسی خون»، «رومئو و ژولیت»، «در مصر برف نمیبارد»، «شکار روباه»، «خاطرات و کابوسهای یک جامهدار از زندگی و قتل میرزاتقیخان فراهانی» و «خانه برناردا آلبا» و… و همچنین کارگردانی فیلمهای سینمایی «ماهیها عاشق میشوند» و «آقا یوسف» تنها بخشی از تجربیات هنری دکتر علی رفیعی است.
«صفحهنو» (New Page) یک مسترکلاس ویدئویی است که در آن استادان متخصص و صاحبسبک ایرانی در حوزههای مختلف، تجربیات، دانش، منش و روش حرفهای خود را در ساختاری مستند_آموزشی بهطور اختصاصی در پلتفرم «تماشاخونه» ارائه میکنند.
مخاطبان میتوانند این برنامه را هر هفته، به صورت سریالی با همه محتوای دورهها و تفکیک موضوعی، بهطور رایگان و اختصاصی در پلتفرم «تماشاخونه» ببینند، که مدت زمان هر برنامه بین ۴ تا ۶ ساعت است.
گواهی بینالمللی پایاندوره کارگاه نقد کانون ملی منتقدان تئاتر ایران
روابط عمومی کانون ملی منتقدان تئاتر به نقل از دکتر مهدی نصیری، رئیس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران اعلام کرد: با مکاتباتی که با هیات رئیسه کانون بینالمللی منتقدان انجام دادهایم و در صورت موافقت کمیتهی سمینارها و کارگاههای آموزشی کانون جهانی گواهی پایاندورهی کارگاه سه دورهای نقد تئاتر بهصورت بینالمللی و از طرف کانون جهانی به شرکت کنندگان اعطا خواهد شد.
وی افزود: کارگاه آموزشی سه دورهای نقد تئاتر با هدف گسترش فضای نقد تئاتر و آموزش منتقدان جوان و در راستای سرفصل فعالیتهای این کانون از مهرماه سال گذشته آغار شده و سومین دوره آن از سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر آغاز خواهد شد.
مهدی نصیری دربارهی شکل برگزاری کارگاه گفت: این کارگاه آموزشی با حضور مدرسانی از اعضای بینالمللی کانون ملی منتقدان ایران (استاد نصرالله قادری و دکتر مهرداد رایانیمخصوص) و دو عضو بینالمللی کانون جهانی از کشورهای صربستان و چک برگزار میشود و در طول سه دوره علاوه بر سرفصلهای آموزشی از مبانی تا اصول نقد هنرجویان با شیوههای عملی و کاربردی نقد ژورنالیستی و آکادمیک هم آشنا خواهند شد.
رئیس کانون ملی منتقدان تئاتر ایران اضافه کرد: در طول برگزاری کارگاه آموزشی تلاش کردهایم علاوه بر موارد آموزشی که در اختیار هنرجویان قرار میگیرد، آنها وارد حوزه عملی هم بشوند. بههمین دلیل اعضا باتجربه کانون ملی منتقدان تئاتر ایران راهنمایی و اصلاح نقدهای مکتوب نوشته شده هنرجویان را در طول سه دوره برعهده گرفته اند و تعدادی از نقدهای هنرجویان بهعنوان نقد مهمان در سایت کانون منتشر شده است.
دکتر مهدی نصیری درپایان گفت: در پایان سه دوره، آندسته از هنرجویانی که در هر سه دوره کارگاه آموزشی شرکت کرده باشند گواهی پایان دوره دریافت میکنند و با مکاتباتی که از هفته گذشته با هیات رئیسه کانون جهانی منتقدان تئاتر داشتهایم، امیدواریم که این گواهی بهصورت مستقیم و از دفتر سمینارها و کارگاههای آموزشی از فرانسه صادر شود.
اجرای نمایش «شهر طلا»
نمایش «شهر طلا» با طراحی ، نویسندگی و کارگردانی حامد زحمتکش از سه شنبه ۱۰مرداد دور دوم اجراهای خود را آغاز می کند و شنبه ها تعطیل نیست و هر روز ساعت ۱۹:۳۰در فرهنگسرای ارسباران به روی صحنه می رود.
نمایش «شهر طلا» بر اساس قصهای از سونیا لیوتین در کتابی به همین نام از انتشارات قدیانی که توسط آکادمی هوش مالی تولید شده است.
در این تئاتر با موضوع سواد مالی برای کودکان و نوجوانان ، حامد زحمتکش و علیرضا خدابخش به عنوان بازیگر، آزاده فرهنگیان شاعر ، رامین عبدالهی آهنگساز ، سونا مصطفیزاده، پگاه بنیاردلان و نگار افصحی تصویرگر شخصیتها، نماها و وسایل، ارشام مودبیان صدا بردار، استودیو ضبط موسیقی صداخانه زروان و روابط عمومی گروه « تئاتر کودک ببین» ریحانه مطهری، روژین ستاری و روشنک کریمی هستند.
نمایش «شهر طلا» برای گروه سنی ۷ تا ۱۲سال به مدت ۶۰دقیقه سال اجرا میشود و مخاطبان با مفاهیم مختلف سواد مالی آشنا میشوند.
د ر خلاصه ی نمایش آمده است: آقای جهانگرد، شهر به شهر و کشور به کشور، سفر میکند تا کودکان دنیا را از نزدیک ببیند و قصههای سواد مالی آنها را برای بچههای خوب ایرانی تعریف کند.
این نمایش هر روز به جز شنبه ها ساعت ۱۹:۳۰ در فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از سیدخندان ، خیابان جلفا به روی صحنه می رود .
انتشار فراخوان سومین مسابقه ملی نمایشنامهنویسی «چهارراه»
دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری، فراخوان سومین مسابقه ملی نمایشنامهنویسی «چهارراه» را منتشر کرد.
به گزارش روابط عمومی پروژه، فراخوان سومین مسابقه ملی نمایشنامهنویسی «چهارراه» که با طراحی و دبیری ایوب آقاخانی برگزار میشود.
_ علاقمندان به شرکت در این مسابقه لازم است آثار خود را که بر اساس زندگی شعرای ذکر شده در فهرست فراخوان پژوهیده و نوشتهاند تا تاریخ ۲۰ مهرماه روز بزرگداشت «حضرت حافظ» به دبیرخانهی دائمی این مسابقهی ملی یعنی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری با نشانیِ الکترونیکیِ dramaticresearchs@gmail.com ارسال کنند.
دعوت دور سوم مسابقهی سراسری چهارراه را اختصاص یافته به آثاری بدانید که بر اساس زندگی شعرا و ادیبان ایرانی در تاریخ فرهنگ این کشور از سده پنجم تا یازدهم هجری قمری شکل گرفتهاند. شعرایی که نامش در فهرست زیر قرار گرفته و بدون اولویت می تواند مدنظر علاقمندان قرار بگیرد:
_ حکیم ابوالقاسم «فردوسی» توسی (قرن هفتم هجری قمری)
_ «ابومحمّد مُشرفالدین مُصلِح بن عبدالله بن مشرّف» متخلص به «سعدی» (قرن ششم هجری قمری)
_ «غیاثالدین ابوالفتح عُمَر بن ابراهیم خَیّام نیشابوری» (قرن پنجم هجری قمری)
_ «جمالالدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤیَّد» متخلص به «نظامی گنجوی» (قرن ششم هجری قمری)
_ «بهاءالدین محمد بن حسین عاملی» معروف به «شیخ بهایی» و با نام کامل «بهاءالدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین محمد بن حسن بن عاملی جبعی (جباعی)» (قرون دهم و یازدهم هجری قمری)
_ «جلالالدین محمد بلخی» معروف به «مولوی»و با نام کامل «محمد بن محمد بن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی» (قرن هفتم هجری قمری)
_ «فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری» معروف به «عطار نیشابوری» (قرن هفتم هجری قمری)
_ «ابومعین ناصر بن خسرو بن حارث قبادیانی بلخی» معروف به «ناصر خسرو» (قرن پنجم هجری قمری)
انتهای پیام