به گزارش . بارز نیوز، MMS، فراپیام یا خدمات پیام چندرسانهای استانداردی ارتباطی برای فرستادن پیامهایی است که دارای عناصر چندرسانهای (مثل عکس، صدا، ویدئو، متن فرمتدار) هستند. پیام چندرسانهای، توسعهای از استاندارد پیامک است، که امکان فرستادن پیامهایی با طول بیشتر، و با بهره از پروتکل کاربردی بیسیم برای نمایش محتوا را فراهم میکند. رایجترین استفاده آن، فرستادن عکس از گوشیهای دوربیندار است.
بیشتر بخوانید:
شیوه شگفتانگیز شکار حشره ضارب در استرالیا/ عکس
رندرهای پرچمدار مرسدس بنز هوش از سر کاربران پراند/ عکس
شاید باورش سخت باشد اما MMS برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ به عنوان یک فناوری توسعهیافته رونمایی شد و در مارس ۲۰۰۲ به صورت تجاری مورد استفاده قرار گرفت؛ از آنجایی که فناوری به سرعت تکامل یافته است، استفاده از MMS متوقف شده است، و پلتفرمهای امروزی از آنها پیشی گرفتهاند.
گفتنی است که در حالی که عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری، اجرای MMS را دستاورد تلقی میکند اما این امکان در ایران و سایر کشورهای جهان منسوخ شدهاست، چراکه پیامرسانهای داخلی و خارجی تنها با اخد هزینه اینترنت این امکانات را در اختیار کاربران قرار میدهند اما برای استفاده از امکانات MMS کاربران باید هزینهای جدا از هزینه اینترنت بپردازند که بسیار گران تمام میشود. از طرف دیگر تلفنهای همراهی از قبیل تلفنهای همراه برند اپل، این قابلیت را دارند تا به سایر تلفنهای همراه از این برند، عکس، تصویر و صوت بفرستند و حتی تماس تصویری و صوتی بگیرند.
سرگذشت تلخ MMS در ایران
اواخر دهه ۹۰ بود که زیرساختها برای اجرای پروژه MMS در ایران توسط اوپراتور رایتل تهیه شده بود اما طولی نکشید که این پروژه با مخالفت مراجع مواجه شد؛ آیتالله ناصر مکارم شیرازی در این خصوص بیان کرد:« به یقین مفاسد این کار از فوائد آن بیشتر است و منشاء مفاسد جدیدی در جامعه ما که متاسفانه درگیر مفاسد مختلفی است خواهد شد و با توجه به این که ضرورتی برای اصل این کار نیست بنابراین شرکتهای خصوصی و دولتی باید از آن خودداری کنند.»
آیتالله جعفر سبحانی نیز با اعلام نظر خود، قرار گرفتن چنین سرویسی بر روی گوشیهای موبایل در دست جوانان اعم از دختر و پسر را دارای مفاسد زیادی بیان و تصریح کرد:« باید از خرید و فروش آن جلوگیری شود و نباید دولت چنین امکاناتی را در اختیار مردم قرار دهد و فوائد جزئی در مقابل این مضرات بسیار کوچک است.»
آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه «امکان از هم گسستن اساس خانوادهها نیز هست» اظهار کرده است:« با توجه به اینکه مفاسد این کار بسیار زیاد است؛ عفت عمومی را مورد تهدید قرار میدهد و بنابراین اقدام به انجام آن جایز نیست.»
البته برخی دیگر از روحانیون مانند آیت الله روحانی نظری متفاوت درباره رایتل منتشر نمود. آیتالله سیدمحمد صادق روحانی در پاسخ به استفتائی نظر خود را در رابطه با استفاده از امکانات این تکنولوژی اعلام کرد: استفاده از تلفن همراه با امکانات فوقالذکر بلااشکال است و این قبیل امکانات را که نوشتهاید از طریق اینترنت نیز در دسترس عموم مردم میباشد و موجب حرمت نمیشود، البته مردم در استفاده از این امکانات باید حدود شرعی را رعایت نموده و مخصوصا خانمها به حفظ حجاب و مساله محرم و نامحرم مقید باشند، همچنین لازم است شرکت ارائه دهنده امکانات تلفن همراه برای دفع مفاسد احتمالی مقرراتی را وضع نموده و نظارت بیشتری را اعمال نماید.»
در نتیجه مخالفت برخی مراجع اما اجرای پروژه MMS در کشور مختل شد و تا به امروز پستی و بلندیهایی را پشت سرگذاشت و سرانجام اوپراتور همراهاول پا به میدان گذاشت تا در نقطه زمانی که دیگر کاربران رغبتی به استفاده از این امکان ندارند و تنها با پرداخت هزینه اینترنت میتوانند از امکانت تماس تصویری، ارسال عکس و ویدئو و صوت بهرهمند شوند، از MMS رونمایی کند و آن را به عنوان یک دستاورد اعلام کنند!
۲۲۷۲۲۷