اسلایدسیاسی

امیر حاتمی: قدرت دفاعی ایران به هیچ‌وجه قابل مذاکره نیست

امیر سرتیپ «امیر حاتمی» مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش صبح امروز (شنبه) در همایش جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس که در دانشگاه افسری امام علی(ع) برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعاتی که در جنگ‌ها همواره مقایسه می‌شود، نقش نیروی انسانی و تجهیزات است.

امیر حاتمی افزود: در دفاع مقدس نقش نیروی انسانی آن‌چنان برجسته و سنگین بود که بقیه موضوعات را تحت‌الشعاع قرار داد. حضور کمّی و کیفی نیروی انسانی با انگیزه‌های الهی در دفاعی مقدس بسیار برجسته بود و نقش حضرت امام (ره) این نقش را برجسته‌تر کرد.

مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش بیان کرد: نیروی زمینی مدیون سربازانی است که در اجرای وظیفه سربازی آمدند و در دفاع مقدس حضور پیدا کردند.

وی اضافه کرد: این در حالی است که ما در دفاع مقدس از علم و فناوری بهره بسیاری بردیم و ارتش با اتکا به علم و دانش خودش و ظرفیت‌های علمی کشور توانست از روز اول تا روز آخر جنگ نقش ایفا کند.

نوشته های مشابه

امیر حاتمی با اشاره به علل نپرداختن به دستاورد‌های علمی دفاع مقدس، گفت: همین امروز فناوری‌های متعددی در جبهه جنگ اوکراین و روسیه در حال تزریق است و این فناوری‌های جدید نقاط عطفی را ایجاد می‌کند؛ اما در دفاع مقدس، ما با اتکا به داشته‌های خودمان جنگیدیم و تجهیزاتی که به ما اضافه شد، آن‌چنان تعیین‌کننده نبود.

مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش تصریح کرد: اگر امروز کار تحقیقاتی مناسبی روی مسئله علم و فناوری در دفاع مقدس کرده بودیم، امروز یک گنجینه مناسب از رهیافت‌های علم و فناوری در اختیار داشتیم. شاید دلیل این موضوع آن باشد که بعد از جنگ دو نگاه در عرصه تبیین جنگ ایجاد شد که یکی دنبال حفظ و ترویج ارزش‌ها و دیگری دنبال حذف آثار دفاع مقدس بود که نگاه دوم، دیدگاه کاملاً نادرستی بود.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب دفاع مقدس را یک گنجینه می‌دانند، عنوان کرد: همه می‌توانند از دفاع مقدس بهره‌برداری کنند و اگر تحقیقات علمی در دفاع مقدس صورت گرفته بود، امروز رهیافت‌هایی در اختیار داشتیم که اثبات می‌کرد باید قدرتمند باشیم.

امیر حاتمی افزود: البته ما بعد از جنگ، قدرت دفاعی خودمان را افزایش دادیم و این روند تا جایی ادامه یافت که دشمنان ما هم گفتند باید بر سر آن مذاکره کنیم؛ اما دفاع مقدس به ما آموخت که قدرت دفاعی قابل مذاکره نیست و به هر میزان که لازم باشد، آن را افزایش می‌دهیم و به هیچ وجه با کسی درباره آن صحبت نمی‌کنیم.

مشاور فرمانده کل نیروهای مسلح در امور ارتش گفت: همه تصمیم‌گیران ما به خوبی می‌دانند که در آینده با چه چیزی مواجه خواهند بود. اگر امروز موشک داریم به این دلیل است که ما درک کرده‌ایم که به این سلاح نیازمندیم. اگر امروز پهپاد داریم و در لبه این فناوری در دنیا هستیم و اگر دنیا امروز فهمیده است که پهپاد در جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان و همچنین جنگ میان روسیه و اوکراین نقش ایفا می‌کند، ما خیلی قبل‌تر این موضوع را فهمیدیم.

وی با اشاره به ارسال تسلیحات غربی به جنگ اوکراین، بیان کرد: امروز در جنگ اوکراین، غربی‌ها با تسلیحات کوتاه‌بُرد و ضد زره به کمک اوکراین آمده‌اند. ما هم امروز تسلیحات ضدتانک، ضدبالگرد و… داریم که می‌تواند سرنوشت یک رزم را رقم بزند.

امیر حاتمی تاکید کرد: این نگاهی که در چند سال اخیر در حوزه جایگاه علم و فناوری پدید آمده است، نشان می‌دهد که ما به خوبی نیازمندی‌های دفاعی را تشخیص داده‌ایم و با تمام وجود تلاش می‌کنیم تا ارتشی را برای طلوع خورشید ولایت عظما آماده کنیم.

ارتش در سخت‌ترین روزهای این کشور ولایتمدار ماند
امیر سرتیپ «کیومرث حیدری» فرمانده نیروی زمینی ارتش نیز در این همایش طی سخنانی، ولایت فقیه را «صراط مستقیم» دانست و گفت: اگر هیچ‌کدام از وعده‌های دشمن محقق نشد، به خاطر این بود که نیروهای مسلح ایران طعم تلخ شکست را به آنها چشاندند؛ از سوی دیگر، ارتش در سخت‌ترین روزهای این کشور، ولایتمدار ماند؛ زیرا ولایت فقیه در جامعه امروز نماد صراط مستقیم است؛ لذا با پیروی از  سیره و روش او مسیر را ادامه می‌دهیم.

وی در ادامه با اشاره به جایگاه پیشکسوتان و اهمیت استفاده از تجربیات این عزیزان، افزود: همایش ما درباره اهمیت جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس است و ما معتقدیم که اگر استفاده از علم و فناوری در دستور کار نباشد، هیچ کاری به نتیجه نمی‌رسد.

فرمانده نزاجا خاطرنشان کرد: در دفاع مقدس نیز اگر هیچ‌یک از اهداف و وعده‌های دشمن محقق نشده به دلیل استفاده رزمندگان ما در جبهه‌های دفاع مقدس از علم و فناوری است که به‌خصوص در شش ماه ابتدایی جنگ توانست ماشین جنگ دشمن را متوقف کند. استفاده پیشکسوتان ما از همین تجارب گرانقدر و علم و فناوری بود، که دشمن را متوقف کرد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا