اسلایدتکنولوژی

نحوه شکل‌گیری قاره‌ها کشف شد

یک مطالعه، شواهد جدیدی را ارائه می‌دهد که بر مبنای آن، قاره‌های اولیه زمین میلیاردها سال پیش احتمالاً در اثر برخورد شهاب‌سنگ‌های غول پیکر شکل گرفته‌اند.

به گزارش بارز نیوز و به نقل از آی‌ای، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که قاره‌های زمین بر اثر برخورد شهاب‌سنگ‌های عظیم در طول میلیارد سال اول تاریخ زمین یعنی چهار و نیم میلیارد سال پیش شکل گرفته‌اند.

پژوهش‌های پژوهشگران دانشگاه “کورتین” (Curtin) استرالیا که به تازگی منتشر شده است، کشف کرده که برخورد شهاب‌سنگ بهترین پاسخ برای این فرآیند است.

به گفته دکتر “تیم جانسون” از دانشکده علوم زمین و سیاره‌ای دانشگاه کورتین، این نظریه که قاره‌ها برای اولین بار در مکان‌های برخورد شهاب‌سنگ‌های غول پیکر شکل گرفته‌اند، مدتی است که وجود داشته است، اما تا همین اواخر، شواهد زیادی برای اثبات آن وجود نداشت.

نوشته های مشابه

وی گفت: با بررسی کریستال‌ها یا بلورهای کوچک معدنی “زیرکون” در سنگ‌های منطقه‌ای به نام “پیلبارا کراتون” در استرالیای غربی که نمایانگر بهترین بقایای پوسته باستانی زمین است، شواهدی از برخورد شهاب‌سنگ‌های غول‌پیکر پیدا کردیم. مطالعه ترکیب ایزوتوپ‌های اکسیژن در این بلورهای زیرکون یک فرآیند “بالا به پایین” را نشان داد که با ذوب شدن سنگ‌های نزدیک سطح شروع می‌شود و مطابق با اثر زمین‌شناسی برخورد شهاب‌سنگ‌های غول‌پیکر، عمیق‌تر می‌شود.

استاد دانشکده علوم زمین و سیاره‌ای دانشگاه کورتین ادامه داد: پژوهش‌های ما، اولین شواهد محکمی را ارائه می‌کند که نشان می‌دهد، فرآیندهایی که در نهایت قاره‌ها را تشکیل داده‌اند، با برخورد شهاب‌سنگ‌های غول‌پیکر آغاز شده‌اند، درست مشابه با آنچه که مسئول انقراض دایناسورها بوده، اما میلیاردها سال قبل از آن رخ داده است.

دکتر “جانسون” می‌گوید، درک چگونگی شکل‌گیری و تکامل قاره‌های زمین ضروری است، زیرا این خشکی‌ها خانه اکثریت عظیم زیست‌توده زمین، همه انسان‌ها و تقریباً تمام ذخایر معدنی قابل توجه این سیاره هستند.

وی می‌گوید: قاره‌ها میزبان فلزات مهمی مانند لیتیوم، قلع و نیکل هستند، کالاهایی که برای فناوری‌های سبز نوظهور ضروری هستند تا به تعهد خود برای کاهش تغییرات آب و هوایی عمل کنیم. این ذخایر معدنی نتیجه نهایی فرآیندی است که به عنوان تمایز پوسته شناخته می‌شود که با تشکیل اولین توده‌های خشکی آغاز شده و منطقه “پیلبارا کراتون” تنها یکی از بسیاری از آنهاست.

دکتر “جانسون” افزود: داده‌های سایر مناطق پوسته قاره‌ای قدیمی زمین، الگوهایی شبیه به نمونه‌های موجود در استرالیای غربی را نشان می‌دهند. برای تعیین اینکه آیا رویکرد ما به طور گسترده‌تر قابل استفاده است یا خیر، می‌خواهیم یافته‌های خود را روی این سنگ‌های ماقبل تاریخ آزمایش کنیم.

انتهای پیام

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا