بقایای یک موشک بزرگ چینی در ساعت ۱۲:۴۵ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (۲۱:۱۵ به وقت ایران شنبهشب) بر فراز اقیانوس هند وارد جو زمین شد و کاربران از این لحظه فیلمهایی ثبت کردند.
به گزارش بارز نیوز و به نقل از نیویورک تایمز، آژانس فضایی سرنشیندار چین (Chinese Manned Space Agency) اعلام کرد که بخش عمده این زبالههای فضایی هنگام ورود مجدد به جو زمین بر فراز دریای سولو (Sulu)، بین جزیره بورنئو و فیلیپین سوختهاند.
احتمال اینکه بقایای موشک به یک منطقه پرجمعیت برخورد کند، هرچند ناچیز، مردم سراسر جهان را بر آن داشته بود که برای چند روز مسیر حرکت آن را در مدار دنبال کنند.
بیل نلسون، مدیر ناسا، روز شنبه گفت در حالی که موشک لانگ مارچ ۵بی (Long March ۵B) در حال سقوط روی زمین است، چین اطلاعات مشخصی از مسیر را به اشتراک نمیگذارد. وی افزود که همه کشورها باید این نوع اطلاعات را از پیش به اشتراک بگذارند تا امکان پیشبینی خطرات احتمالی برخورد زبالهها، به ویژه برای فضاپیماهای سنگین، مانند لانگ مارچ ۵بی که ممکن است خطرات جانی و مالی قابل توجهی را به همراه داشته باشد، فراهم شود.
موشکی که نلسون در بیانیه خود به آن اشاره کرد، روز یکشنبه گذشته به فضا پرتاب شد و یک ماژول آزمایشگاهی که به ایستگاه فضایی چین به نام تیانگونگ اضافه شده است را به مدار برد. معمولاً مراحل پیشران بزرگ موشکها بلافاصله پس از پرتاب به زمین بازمیگردند؛ اما مرحله هسته ۲۳ تنی این موشک چینی به زمین بازنگشت.
این سومین باری است که این کشور تصمیم میگیرد فرود مرحله اول موشک لانگ مارچ ۵بی (Long March ۵B) را کنترل نکند و چین دوباره پس از سقوطهای غیرقابل کنترل مشابه در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱، تحت نظارت ردیابهای زباله فضایی قرار گرفته است.
از آن جا که سایر موشکهای مداری تمایلی به ایجاد چنین مشکلاتی ندارند. بخش هسته بزرگ آنها اندکی پس از بلند شدن به سمت اقیانوس یا مناطق خالی از سکنه هدایت میشود، یا در مورد پرتابگرهای فالکون ۹ و فالکون هوی اسپیس ایکس، برای فرود عمودی برای استفاده مجدد فرود میآیند.
در نهایت به دلیل اصطکاک ناشی از هوا در بخش بالایی جو، این موشک شروع به از دست دادن ارتفاع کرد و “ورود مجدد کنترل نشدهای” به زمین داشت. در روزهای اخیر، زمان ورود آن به جو به طور حدودی تخمین زده شد.
مردم ساراواک، یکی از استانهای مالزی در جزیره بورنئو، مشاهده بقایای موشک را در رسانههای اجتماعی گزارش کردهاند. بسیاری از آنها در ابتدا معتقد بودند که شاهد یک بارش شهابی یا یک ستاره دنبالهدار هستند.
چین قصد دارد ایستگاه جدید تیانگونگ را حداقل طی یک دهه آینده راه اندازی کند و از کشورهای دیگر نیز دعوت به همکاری میکند. تیانگونگ کوچکتر از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) است که قرار است در سال ۲۰۳۰ بر اساس برنامههای فعلی ناسا بازنشسته شود.
در ادامه، فیلمی که از لحظه سوختن این موشک در جو ثبت شده است را میتوانید مشاهده کنید.
انتهای پیام