رئیسجمهور امروز در اجتماع مردمی هستههای جهاد و پیشرفت گفت: ما که اعلام میکنیم به آمریکا اعتماد نداریم، دنیا باید به ما حق بدهد؛ اینها میثاق شکن هستند. آمریکاییها حالا میخواهند ما را با تحریمها محدود کنند؛ مگر تحریمها توانسته ما را محدود کند؟
این گفته در حالی مطرح میشود که مذاکرات هستهای میان ایران و طرفهای غربی، به صورت رسمی هفتههاست متوقف شده و در روزهای گذشته با صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران، گمانهزنیهایی را در مورد آینده این مذاکرات به وجود آورده است.
به گفته مقامات جمهوری اسلامی ایران، این قطعنامه که شورای حکام به علت اعلام نشدن «پاسخ معتبر فنی» در مورد «وجود آثار اورانیوم در سه مکان اعلام نشده» صادر کرده، یک قطعنامه سیاسی است.
وزیر امور خارجه ۲۶ خرداد در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه عراق، آمریکا را عامل صدور این قطعنامه دانست و گفت «در حالیکه تبادل پیامها بین آمریکا و ایران از مسیر نماینده اتحادیه اروپا تداوم داشت، به یک باره کاخ سفید ایده صدور قطعنامه در آژانس را مطرح کرد.»
آقای امیرعبداللهیان اضافه کرد که آمریکا با انگیزه «امتیازگیری سیاسی در میز مذاکره» این اقدام را انجام داده است.
با این حال، وزیر امور خارجه ۲۴ خرداد ماه پس از دیدار با همتای پاکستانی گفته است «ایران هیچگاه از میز مذاکره فرار نکرده»؛ او اضافه کرد «مذاکره و دیپلماسی بهترین راه برای رسیدن به نقطه پایانی توافق است.»
به سرعت دست به کار شوید و هواپیمای با ۷۲ سرنشین بسازید/ دیگران برای ما نسخه بنویسند، می شود سند ۲۰۳۰
رئیس جمهور در ادامه گفت «زمان حضور در آستان قدس سفری به تاتارستان داشتم و از مجموعه هلیکوپترسازی آنها بازدید کردم؛ اما در اصفهان دیدم تمامی انواع پرندهها را با دقت و استاندارد لازم در این مجموعه میساختند و دهها گواهینامه داشتند.»
حجتالاسلام رئیسی همچنین گفت «به آنها اعلام کردم حتما از شما میخواهم به سرعت دست به کار شوید و هواپیمای با ۷۲ سرنشین در کشور بسازید. ما هم امکانات استفاده داخلی و هم امکان صادرات خارجی داریم.»
رئیس جمهور تأکید کرد که دولت تجربههای تمام دنیا را مطالعه میکند، اما «نسبت به نسخهای که دیگران مینویسند، با احتیاط عمل میکند.»
حجتالاسلام رئیسی گفت که «نسخهای برای غرب نوشته شده، متناسب با زیست بوم ایران نیست؛ دیگران برای ما نسخه فرهنگی بنویسند، میشود سند ۲۰۳۰.»
پیشتر در خرداد ماه ۹۷ رهبر انقلاب درباره معاهدات و کنوانسیونهای بین المللی گفتند که «این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود.»
آیت الله خامنهای اضافه کردند این معاهدات «با پیوستن دولتهای همسو یا دنبالهرو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بینالمللی میگیرند بهگونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار میدهند که مثلاً ۱۵۰ کشور پذیرفتهاند شما چطور آن را رد میکنید؟»
رهبر انقلاب سال ۹۹ در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش سند فرهنگی ۲۰۳۰ را عاملی برای نفوذ فرهنگ و سبک زندگی غربی در آموزش و پرورش کشورها دانستند.
آیت الله خامنهای گفتند «فکر کنیم چرا اینقدر طواغیت عالَم و فراعنهی عالَم به فکرند و اصرار دارند که در آموزش و پرورش کشورها نفوذ پیدا کنند؛ روی این یک قدری باید تأمّل کرد. [این نفوذ]گاهی اوقات با سر و صدا مثل سند ۲۰۳۰ است که سر و صدایش دنیا را گرفت که برای همه هم هست.»
پایان نامه های دانشگاهی باید داخل زندگی مردم بیاید
رئیس جمهور گفت که دانشگاههای کشور باید در کنار روستا، صنعت و کشاورزی و سفره ها قرار بگیرند و پایان نامه های دانشگاهی وارد زندگی مردم شوند.
حجتالاسلام رئیسی پیش از این هم در دیدار با استادهای دانشگاه، خواستار مسئلهمحوری دانشگاهها برای ارائه راهکارهای عملیاتی به دولت شده بود و گفته بود پایاننامههایی که در کتابخانههای دانشگاه نگهداری میشوند، باید به میدان اقتصاد، صنعت، تولید و چرخه تولید وارد شوند.
رئیس جمهور همچنین گفت که ایران «بسیاری از مواد غذایی اصلیش را وارد میکند اما نباید این اتفاق بیفتد و خواستار بینیاز شدن کشور از واردات کالاهای اساسی شد.
برخی با قلم فرسایی و کار در فضای مجازی به دنبال تطهیر رژیم پهلوی هستند
حجتالاسلام رئیسی در پایان سخنرانی خود گفت که کشور در رسانه تبیین «مشکل بسیار» دارد و اضافه کرد «برخی به دنبال تطهیر رژیم پهلوی هستند که در حق ملت جنایت کرده و در حالیکه پای آمریکا و اسرائیل را به ایران باز کرد اما برخی می خواهند با قلم فرسایی و کار در فضای مجازی آن ها را تطهیر بکنند.»
رئیس جمهور خواستار مقابله با این جریان با «جهاد تبیین» شد.