آقای قالیباف در نطق پیش از دستور امروز نشست علنی مجلس گفت: این قطعنامه اقدامی خصمانه و غیرسازنده به معنای تأثیرپذیری مستقیم آژانس بین المللی انرژی اتمی از محافل صهیونیستی است.
این گفته پس از آن مطرح میشود که شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی چهارشنبه پیش قطعنامهای را علیه ایران به علت «ناتوانی در توضیح وجود آثار اورانیوم در سه مکان اعلامنشده» به تصویب رساند.
رسانهها گزارش دادند مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی هفته پیش گفته اورانیوم غنی شده ایران به ۱۸ برابر حد مجاز در برجام رسیده است.
به ادعای آقای گروسی، پاسخهای جمهوری اسلامی ایران به سؤالهای آژانس درباره پیدا شدن مواد هستهای در ایران، در ۳ سال گذشته «معتبر فنی» نبوده است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از صدور قطعنامه شورای حکام به سرزمینهای اشغالی رژیم صهیونیستی سفر کرده بود. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران پس از صدور این قطعنامه از اینکه «یک رژیم نامشروع از یک نهاد بینالمللی بهرهبرداری کرده و حیثیت آن را زیر سؤال برده است» ، ابراز تأسف کرد.
آقای اسلامی گفت تمام تعهدات برجام مغایر با ضوابط آژانس است.
ایران در اقدام متقابل اعلام کرد دوربینهای فراپادمانی را قطع میکند.
قطعنامه شورای حکام با رأی موافق ۳۰ عضو، رأی مخالف روسیه و چین و رأی ممتنع هند، پاکستان و لیبی به تصویب رسیده؛ این در حالیست که این شورا ۳۵ عضو دارد.
آقای قالیباف رئیس مجلس با استقبال از رأی منفی روسیه و چین به این قطعنامه گفت که صدور قطعنامه نشان میدهد «طرف مقابل در رسیدن به توافق خوبی که “تحریمها علیه ملت ایران رفع شود” جدی نیست.»