رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت شهرداری تهران میگوید: انبار نفت مسالهای پدافندی است و باید ببینیم که نیاز است که از محدوده شهری خارج شود یا نه. براساس اطلاعات میگویند اصلا نیازی به خارج شدن انبار نفت از محدوده شهر نیست، چرا که جلوی ساخت و سازهای جدید در آن منطقه و گسترش آن گرفته شده است.
شهر تهران با جمعیت بیش از ۱۰ میلیون نفر، با بحرانهای بالقوه متعددی دست به گریبان است. بافت فرسوده ،ساختوساز روی گسلها و همچنین حوادثی احتمالی همچون سیل و زلزله از جمله مهمترین مسائل حوزه مدیریت بحران در شهر تهران هستند.
«علی نصیری» رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت شهرداری تهران میگوید که شهرداری میخواهد ریشه موضوعات بحرانساز در تهران را شناسایی و به آنها ورود کند.
بخشی از صحبتهای رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت شهرداری تهران را به نقل از ایلنا بخوانید:
*تکمیل ۵۰ شتاب نگار در بودجه سال جاری دیده شده است و فرد مستقلی را انتخاب کردیم تا نظام نامه بهره برداری را تکمیل کند. شتابنگارها برای این منظور استفاده میشوند که در مواقع بحران کارایی داشته باشند و بتوانند با هشدار مترو را از حرکت متوقف و گاز شهری را قطع کنند اما تاکنون این اتصال رخ نداده و تنها حرف آن زده شده است. البته بهره برداری از آنها در سال جاری را تعهد نمیدهم، چرا که سایر دستگاهها نیز دخیل هستند و نباید قول آن را بدهیم. تمرکزمان را به سمت ایمنی کالبدی شهر و زیرساختی شهر برده ایم.
*ریسک و مدیریت ریسک در شهر مسئول واحد میخواهد، یک مرجع باید سیاستگذاری کند و مجریان متعدد فعال باشند. مشکل ما این است که مراجع متعددی سیاستگذاری میکنند و موازی کاریهایی ایجاد میشود. نمونه این موازی کاری را در بازار تهران میبینید که مراجع متعددی ورود دارند و باید نظم مشخصی بین دستگاهها موجود باشد و مشخص شود که نقش هر دستگاه در کدام نقطه پازل قرار دارد.
*سازمان مدیریت بحران را رهبر ارکستر تلقی میکند. وظیفه اصلی این سازمان نصب شتابنگار نبوده است. این وظیفه سازمان ژئوفیزیک است.
*شماره واحد امدادی (SOS) است که آرزوی همیشگی بوده است و چندبار پیگیری شده و اعلام کردند اما انجام نشده است. فرایندی دو الی سهساله دارد و ابتدا فرایندها باید در این پروژه ادغام شود و نه شماره تلفنها. احداث مرکز SOS در بوستان ولایت پیش بینی شده است وهمه کسانی که باید به اورژانس، آتش نشانی و دیگر دستگاههای امدادی جواب بدهند با هم در یک جا مستقر میشوند. مردم باید حادثه را به یک نفر اطلاع دهند و نمیشود که چندجا زنگ بزنند.
*انبار نفت مسالهای پدافندی است و باید ببینیم که نیاز است که از محدوده شهری خارج شود یا نه. براساس اطلاعات میگویند اصلا نیازی به خارج شدن انبار نفت از محدوده شهر نیست، چرا که جلوی ساخت و سازهای جدید در آن منطقه و گسترش آن گرفته شده است. از طرفی سطح ظرفیت مخازن مشخص است و از عددی بیشتر اجازه بارگیری نمیدهند، در این منطقه مخازن موجود هستند اما در داخل مخزن خبری نیست.برای عبور و مرور ماشینهای نفت کش در حال پیگیری ایجاد جادهای اختصاصی هستیم که از درون منطقه مسکونی عبور نکند، چرا که جابجایی مخزن با وضعیت کنونی کشور شدنی نیست و یک خیالپردازی بود.
آقای زاکانی دستور دادند که بررسی کنیم و ببینیم آیا حذف شبکه گاز از شهر تهران امکانپذیر است یا خیر. در بسیاری از کشورهای دنیا لوله کشی گاز را تا خانه نمیبرند چرا که خطرناک است. آنهم در شهر پر گسلی چون تهران که یک مخزن آن ترکید و حادثه شهران رخ داد. میخواهیم مطالعات این اقدام را شروع کنیم.
* ما در سوله ویژه خود در نهایت ۲۰۰ چادر داشته باشیم و در مجموع در حدود چند هزار چادر داریم در حالی که ما به چند میلیون چادر نیاز داریم. با احتساب جمعیت ده میلیون نفری برای تهران به دو میلیون و نیم چادر نیاز داریم و اصلا همچین تعداد چادری وجود ندارد.