اسلایدسیاسی

تک بعدی بودن احزاب در ایران مسئله شده است

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست کشوری حزب نسل نو با بیان اینکه حزبی در کشور ما به معنای واقعی وجود ندارد، گفت: احزاب نتوانستند جایگاه اصلی خود را پیدا کنند و به انگشتان دست حزبی پیدا نمی شود که به معنای واقعی حزب باشد، اینکه نسل نو مصمم و از بنا کار حزبی می کند کار درستی است. 

گفتنی است، فعالیت‌ حزبی در ایران نشان می‌دهد که این مسئله اساسی از مشروطه تاکنون، موفقیتی در عملی کردن اهداف خود نداشته است.

این عدم موفقیت دلایل گوناگون تاریخی، فرهنگی، سیاسی داشته که یکی از تأثیر گذارترین این عوامل این است که فعالان سیاسی ما نمی‌توانند بپذیرند، بطور جدی در قالب گروه‌ها و احزاب سیاسی برای رسیدن به قدرت و ساخت تشکل های سیاسی کوشش کنند.

حسن بیادی، دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران اسلامی در این باره می‌گوید « در کشور ما برای استقرار سیستم مدیریت یکپارچه و شکل گیری حداقلی احزاب فراگیر و موثر، آئین نامه و قوانین لازم موجود و کافی است اما اراده جمعی به‌منظور تحقق این اهداف وجود نداشته و این اراده ها تنها در حدواندازه حرف بروز می کنند. در بحث ضرورت احیا و یا ایجاد احزاب قوی در ایران، فعالان سیاسی «راست می‌گویند ولی چپ میزنند» و هرکس که مسئولیت می‌پذیرد، بر خلاف اهداف گروهی احزاب فعالیت کرده و حتی به آن افتخار هم می کنند.»

نوشته های مشابه

به گفته علی نیکزاد، احزاب نتوانستند جایگاه اصلی خود را پیدا کنند و به انگشتان دست حزبی پیدا نمی شود که به معنای واقعی حزب باشد اما احزاب باید ببینند برای تمدن اسلامی چه کاری می توانند انجام دهند و با چه روشی برای رسیدن به تمدن اسلامی ایفای نقش کنند چراکه تک  بعدی بودن احزاب در کشور مسئله شده است. 

به گفته بیادی، ریشه این مشکلات از الگو برداری اشتباه ایرانیان از غرب برای فعالیت حزبی و در نتیجه آن عدم پیوند طبقات گوناگون اجتماعی و فعالان سیاسی ناشی می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا