چالش توسعه کپسول آندوسکوپی برگزار میشود
کاهش درد و رنج بیماران بههنگام انجام آندوسکوپی و انجام تصویربرداری دقیقتر از دستگاه گوارش، یک چالش نوآوری در زمینه طراحی و ساخت کپسول آندوسکوپی بهعنوان ابزاری جدید در این حوزه برگزار خواهد شد.
دستگاههای آندوسکوپی و کولونوسکوپی از مهمترین تجهیزات پزشکی برای بررسی بیماریهای گوارشی است که با عکسبرداری از بخشهای داخلی بدن امکان بررسی دستگاه گوارشی را برای پزشکان فراهم میکند، ولی به دلیل رنج و ناراحتی که برای بیمار در طی این عمل ایجاد میشود و همچنین عدم امکان بررسی روده کوچک توسط این دو دستگاه، درمانگران در جستجوی راهکارهای نوین و کم آسیب برای رفع این موضوع هستند.
کپسول آندوسکوپی تجهیز جدیدی است که با استفاده راحت و بدون درد از آن، این امکان فراهم میشود تا عکسبرداری از ابتدا تا انتهای دستگاه گوارش انجام شود. این تجهیز با طراحی متناسب از نظر ساختاری برای مقاومت در فضاهای اسیدی و بازی قسمتهای مختلف دستگاه گوارش و همچنین عکسبرداری دقیق از هر نقطه و ویرایش آن و ارسال به گیرنده، جایگزین مناسبی برای روشهای مذکور به حساب میآید.
بر این اساس شبکه تبادل فناوری و نوآوری با همکاری یکی از شتابدهندهها چالش توسعه کپسول آندوسکوپی را برگزار میکند و علاقهمندان برای شرکت در این رویداد میتوانند تا ۱۷ اردیبهشت ماه در این چالش نوآوری شرکت کنند.
هدف اصلی این چالش ساخت کپسول آندوسکوپی، گیرنده آن و برنامه لازم بر روی سیستم است تا بتواند با پردازش مناسب تصاویر تهیه شده توسط کپسول اطلاعات مورد نیاز برای تشخیص بیماریهای دستگاه گوارش را تهیه کند.
در پایان مرحله اول طرحهای دریافتی در کمیته داوران ارزیابی شده و در نهایت، شرکتکنندگان برتر (اعم از فرد یا گروه) برای ساخت نمونه آزمایشگاهی از طرح خود وارد مرحله دوم چالش خواهند شد.
برگزیدگان مرحله نخست، ۴ ماه فرصت خواهند داشت تا ضمن تکمیل مستندات فنی و اقتصادی طرح خود، یک نمونه آزمایشگاهی مطابق با طرح اولیه خود را طی مرحله دوم ارائه کنند. در پایان مرحله دوم نیز جهت انتخاب طرح برتر، مستندات فنی و اقتصادی و نیز نمونه آزمایشگاهی ارائه شده از سوی هر شرکتکننده توسط هیات داوران ارزیابی و برنده نهایی معرفی میشود.
تیمهای فناور توانمند و متخصص حاضر در این رویداد از حمایتهای نقدی و غیرنقدی شبکه تبادل فناوری و نوآوری و همچنین تعهد به حمایت و سرمایهگذاری به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان به صورت سرمایه بذری به تیم برگزیده و تعداد قابل توجهی از خدمات شتابدهی توسط شتابدهنده برخوردار میشوند تا محصول خود را پس از تولید نمونه اولیه و اخذ مجوزها، تجاریسازی کنند.