کیفیت تئاترهای انقلابی مطابق با تعداد هنرمندانش رشد نکرد/ لزوم بازتعریف هنر انقلاب
به گزارش خبرنگار تئاتر بارز نیوز، ۲۰ تا ۲۷ فروردین در تقویم فرهنگی کشورمان مصادف با هفته هنر انقلاب و پاسداشت هنر و هنرمندان این عرصه در شاخههای مختلف تئاتر، سینما، موسیقی، هنرهای تجسمی، کتاب و ادبیات است.
هر بار قرار گرفتن در این هفته بهانهای برای نگاه کردن به شاخصهها، فراز و فرود مسیرهای تحقق هنر تراز انقلاب اسلامی است. بر این اساس در پنجمین گفتوگو از سلسله گفتوگوهای خبرگزاری جمهوری اسلامی (بارز نیوز) پای صحبتهای اعظم بروجردی نمایشنامهنویس، کارگردان و دبیر پیشن جشنواره تئاتر بانوان نشستیم.
باید تعریفمان از تئاتر یا هنر انقلاب در عصر و زمانه فعلی تغییر کند
اعظم بروجردی در گفتوگو با خبرنگار تئاتر بارز نیوز درباره نقش و اهمیت تولیدات نمایشی با موضوعاتی چون انقلاب و دفاع مقدس گفت: اگر بخواهیم به شکلی ریشهای به بررسی روند حرکتی تئاتر انقلاب طی بیش از چهار دهه اخیر بپردازیم بهوضوح درخواهیم یافت که در عصر و زمانه فعلی باید تعریفمان از تئاتر یا هنر انقلاب تغییر کند. بر این اساس معتقدم در تعریف و نگرش جدید باید به مبنا و مفهوم واقعی انقلاب با نگاهی مسلط به اهداف، پشتوانههای فکری و عملی آن بپردازیم.
نویسنده نمایشنامه روز عروس با تأکید بر اینکه یکی از نکات مهمی که باید تئاتر انقلاب به آن توجه کند، میزان رشد خصایص و ویژگیهای انسانی در میان مردم از زمان انقلاب است، اظهار داشت: بدون شک در هر زمینهای که رشدی حاصلشده، محصول انقلاب بوده است. چه افرادی که انقلاب را ستایش میکنند چه با آن مشکل دارند، میتوانند سوژهای برای تولید آثار در عرصه تئاتر و هنر انقلاب باشند.
عدم برابری رشد کمی هنرمندان با تولیدات نمایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس
بروجردی خاطرنشان کرد: یکی از نکات مهم در زمینه هنر انقلاب، رشد کمی تعداد فعالان در این عرصه است و امروز با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب شاهد آنیم که عرصه تئاتر با جمع قابلتوجهی از بازیگران، نویسندگان، کارگردانان، طراحان صحنه و دیگر هنرمندان است و چقدر خوب که با وجود این میزان از ظرفیت، بیشازپیش به تولید آثار عمیق و قابلذکر فکر شود و شاهد رونق هنر انقلاب در عرصه تئاتر باشیم.
نویسنده نمایشنامه آواز شن زار یادآور شد: نسل نوجوان و جوان امروز هم به تماشای نمایشهای مستند از روایات دوران انقلاب نیاز دارد و هم نمایشهایی که بهطور غیرمستقیم به تفکر و باور موجود در پس جریان انقلاب بپردازد.
دعوت مخاطب به تامل و تفکر با خلق آثار فاخر هنر انقلاب
بروجردی با اشاره به اینکه نگاه ریشهای و عمیق به تمام زوایای انقلاب اسلامی ایران میتواند منجر به بهتر دیدن تمام ابعاد این جریان شود، تأکید کرد: دیدن؛ دریچهای برای به سفر به درون و عمق است و تولیدات نمایشی میتوانند با تکیه بر متون و اجراهای غنی، عمیق و قوی، ذهن و اندیشه مخاطبان را به سمت تفکر بیشتر درباره اهداف و آرمانهای انقلاب سوق دهند.
وی خاطرنشان کرد: تنها در صورت تحقق این مهم است که تئاتر نقش اثرگذار خود را در شرایط کنونی که شاید اغلب مردم بیشتر درگیر موضوعات اقتصادی و اجتماعی هستند به نحوی شایسته در تبیین اهداف انقلاب ایفا خواهد کرد.
نویسنده نمایشنامه راز در پایان گفت: باید روی صحنه تئاتر و عرصه هنر انقلاب به دنبال تجلی معنا و مفهوم باشیم. پس لازم است تعریفمان از هنر انقلابی تغییر کرده و با دیدی وسیعتر در کنار روایتِ مستندات به ابعاد این واقعه بزرگ تاریخ معاصر بپردازیم.