اسلایدسیاسی

رادیوداروهای جدید ایران در تشخیص و درمان چه بیماری‌هایی موثر هستند؟

در شانزدهمین سال روز ملی فناوری هسته‌ای سه محصول جدید شرکت پارس ایزوتوپ رونمایی شد؛ این سه محصول در حوزه سیستم تصویربرداری PET هستند.

به گزارش بارز نیوز، رادیوداروی گالیوم -68 سیگزافور و گالیوم – 68 فاپی هر کدام به تنهایی توانایی تشخیص بیش از 30 نوع سرطان را دارند.

رادیوداروی گالوفاپی که یک رادیوداروی تشخیصی است با ساطع کردن پوزیترون و امکان تصویربرداری با PET Scan، سلول‌های سرطانی همراه با متاستازهای آنها را حتی به اندازه‌های کوچک شناسایی می‌کند. با قرار دادن این پروتئین می‌توان بافت‌های سرطانی در ارگان‌های مختلفی مثل مغز، سینه، روده بزرگ، مری، معده، کبد، ریه، دهان، تخمدان، پانکراس، کلیه و غیره را مورد تشخیص و ارزیابی قرار داد.

هم‌چنین رادیوداروی پارس – پت فانتوم نیز برای کالیبراسیون و تنظیم سیستم تصویربرداری PET به کار می‌رود و مهره‌ای کلیدی در این‌گونه از تصویربرداری هسته‌ای به حساب می‌آید به علاوه کمک می‌کند تا پزشک از صحت تصاویر به دست آمده اطمینان حاصل کند.

نوشته های مشابه

بر اساس گزارش شرکت پارس ایزوتوپ، مرکز تصویربرداری مهرانه، نخستین فانتوم ژرمانیوم خود را در دی ماه 1400 از این شرکت تحویل گرفت. این مرکز که به دستگاه تصویربرداری پت مجهز است، به تازگی فعالیت خود را در شهر زنجان آغاز کرده است و پیش از آغاز فعالیت، درخواست تولید یک فانتوم ژرمانیوم را به ثبت رساند.

رادیوداروی گالیوم -68 سیگزافور گیرنده‌ای است که در بیش از 30 نوع سرطان از جمله لنفوم، پستان، لوزالمعده، تخمدان، سرطان پیشرفته ریه یا SCLC و گلیوبلاستوما مغزی دیده می‌شود. در اصل گیرنده کموکین CXCR4 یک عامل کلیدی برای رشد تومور و متاستاز است. رادیوداروی گالیوم سیگزافور یک رادیوداروی جدید تشخیصی است که گیرنده‌های از نوع CXCR4 را به طور هوشمند شناسایی کرده و تومورهایی که این نوع گیرنده در آن وجود دارد را با روش توموگرافی گسیل پوزیترون (PET) تشخیص می دهد.

با تولید این محصولات پارس ایزتوپ در زمره معدود شرکت های تولید کننده رایدو دارو در جهان که به این تکنولویی دست یافته است، قرار گرفت.

شرکت پارس ایزوتوپ-صنعتی عمدتاً در حوزه «تولید رادیوایزوتوپ‌ها و چشمه‌های صنعتی، تجهیزات مرتبط و خدمات مربوطه در زمینه صنعتی» فعالیت می کند.

تهیه و تولید رادیوایزوتوپ‌های صنعتی (کبالت- ۶۰ ، سزیم- ۱۳۷ ، ایریدیم- ۱۹۲ و… )، ارتقا و بهینه‌سازی روش‌های تولید رادیوایزوتوپ‌ها، ساخت تجهیزات و سیستم های اندازه‌گیری هسته‌ای در حوزه ابزار دقیق، طراحی و ساخت سیستم های حفاظت پرتوی شخصی و محیطی، تولید چشمه های بسته پرتو زا (چشمه های میله ای، نقطه ای و کالیبراسیون) و نشت‌یابی خطوط لوله های نفتی از جمله زمینه‌های فعالیت شرکت پارس ایزوتوپ-صنعتی است.

این شرکت از شرکت‌های تابعه سازمان انرژی اتمی است و تنها متولی چشمه‌های رادیو ایزوتوپ در کشور است که از سوی این سازمان معرفی شده است.

.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا