هلال احمر و دانشگاه علوم توانبخشی در ارائه خدمات مراقبت در منزل همکاری میکنند
به گزارش روز چهارشنبه استاک از جمعیت هلال احمر، پیمان نامدار با معرفی برخی ظرفیتهای خدماتی، آموزشی، پژوهشی و فناوریهای توانبخشی جمعیت هلال احمر در حوزههای توانبخشی و سلامت روان در داخل و خارج از کشور، فرصت استفاده از ظرفیتهای دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را در پیشبرد اهداف نظام و رفع مشکلات جامعه در این زمینهها مغتنم شمرد.
حمیدرضا خانکه رئیس دانشگاه علوم توانبخشی در این نشست به جایگاه خدمات توانبخشی بعد از بیماریهای مزمن و بستریهای طولانی، بیماری کرونا و به ویژه دوران حاد و پس از درمان طولانی مدت در بخشهای مراقبت ویژه اشاره کرد و گفت: خدمات بیمارستان توانبخشی رفیده که تحت پوشش این دانشگاه است، مطابق با استانداردهای روز دنیا و امکانات بیمارستانهای توانبخشی در کشورهای پیشرفته، به صورت گروهی (Team work) ارائه میشود.
خانکه اشتغال ۱۲۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی را ظرفیت ارزشمندی برای اجرای پروژه های مشترک تحقیقاتی و ارائه خدمات توانبخشی در منزل (Home Care ) دانست و گفت: با ارتباط خوبی که دانشگاه با سازمان بیمه سلامت ایرانیان دارد، قرار است خدمات توانبخشی در بیمارستان رفیده و ارائه این خدمات در منزل، تحت پوشش بیمه قرار گیرد، و در این زمینه، میتوان از ظرفیتهای جمعیت هلال احمر نیز استفاده کرد.
رئیس دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، همکاریهای مشترک در حوزههای درمان، توانبخشی، سلامت روان و همکاریهای آموزشی و پژوهشی با جمعیت هلال احمر را امکانپذیر دانست و خراسانی معاون درمان دانشگاه را به عنوان نماینده تام الاختیار دانشگاه، برای تنظیم تفاهمنامه همکاری و اجرای هرچه سریعتر برنامههای مشترک، معرفی کرد.
وی مقرر کرد تا هفته آینده، ظرفیتهای دو طرف بررسی و مقدمات امضای این تفاهمنامه انجام شود.
پیمان پیشگاهی مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر نیز با اشاره به سابقه ۶۰ ساله جمعیت هلال احمر در ارائه خدمات توانبخشی، گفت: جمعیت هلال احمر با فعالیت ۲۰۰ واحد در ۱۹۶ منطقه کشور، گستردهترین شبکه ارائه خدمات توانبخشی در کشور را دارد.
وی افزود: خدمات و رویکرد جمعیت هلال احمر از سال ۱۳۸۵ به سمت تقویت جنبههای علمی برده شد و رشد تحقیقات برای ارائه خدمات تخصصیتر مورد توجه قرار گرفت.
پیشگاهی به انجام مطالعهای در جمعیت هلال احمر بر روی بیمارانی که از پروتزهای زانو استفاده می کردند، اشاره کرد و گفت: در یک مقطع زمانی متوجه شدیم که فقط ۴۷ درصد بیماران از پروتزهای سفارشی زانو استفاده می کنند و برای دستیابی به علل عدم استفاده بقیه بیماران، مطالعهای طراحی و تیمی متشکل از روانشناس، ارتوپد، فیزیوتراپ و کاردرمان شکل گرفت و با اجرای تحقیق روی این موضوع، ۱۱ علت برای عدم استفاده بیماران استخراج شد و از طریق کار گروهی (Team work) میزان استفاده کنندگان به ۹۲ درصد افزایش یافت.
مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر با اشاره به اهمیت کار گروهی و نتایج ارزشمند آن، افزود: با توجه به نتایج کار گروهی، درصدد راه اندازی تیمهای تخصصی در زمینه سکته مغزی و توانبخشی سرطان هستیم، ضمن آنکه در بخش فناوری توانبخشی نیز بررسی کارشناسی بر روی ویلچر و ساخت و تولید آن براساس شرایط هر یک از بیماران آغاز شده است.
وی ضمن استقبال از همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف، شناسایی ظرفیتهای دو طرف را برای تنظیم تفاهمنامه همکاری لازم دانست و آمادگی جمعیت هلال احمر را برای هرگونه همکاری اعلام کرد.