طرح هوشمند سازی یارانه های شهرداری تهران به تصویب رسید

اعضای شورای اسلامی شهر تهران طرح «هوشمند سازی یارانه های شهرداری تهران» را با 15 رای موافق به تصویب رساندند.

به گزارش استاک معاونت ارتباطات و امور بین‎الملل شورای اسلامی شهر تهران بهاره آروین در صحن علنی شورای شهر تهران طرح «هوشمند سازی یارانه های شهرداری تهران» را ارائه نمود و اظهار داشت: در شهرداری تهران یارانه‌های زیادی به شهروندان می‌دهیم. اما متاسفانه این یارانه‌ها را به صورت غیرهدفمند اعطا می‌کنیم. یعنی یارانه‌ها لزوما به دست اقشار نیازمند نمی‌رسند.

وی با بیان اینکه طرح شش ماده و یک پیوست کوتاه دارد که بیشتر جهت روشنگری ارائه شده است، گفت: این شش ماده دو هدف اصلی دارد که به نظر می‌رسد هسته مرکزی رویکرد اصلاح‌طلبی است: افزایش مشارکت و کاهش نابرابری و بی‌عدالتی. در این طرح تلاش حداکثری صورت گرفته تا این دو هدف تبلور یابد.

سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران تاکید کرد: اتفاقا همین ماه‌های پایانی است که ما را به عنوان شورای شهر اصلاح‌طلب متمایز می‌کند و حتی اگر به دلیل فراگیری ویروس کرونا فرصت اجرا محدود باشد این طرح به عنوان میراث شورای پنجم باقی خواهد ماند.

وی افزود: از آنجا که ما در شهرداری از بانک اطلاعات یکپارچه برخوردار نیستیم، ناگزیر تخفیف‌ها را به همه اعطا می‌کنیم و همانگونه که ثروتمندان قصر خود را با لامپ‌های متعدد تزئین کرده‌اند و بیشترین یارانه برق را دریافت می‌کنند یا بیشترین یارانه بنزین را پورشه‌سواران دریافت می‌کنند، در شهرداری تهران هم یارانه‌ها را طوری تقسیم کرده‌ایم که به اقشار هدف نرسیده است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه ما از سوی دیگر شهروندان مشارکت‌جویمان را هم تشویق نکرده‌ایم، گفت: برخی شهروندان تنها به دلیل اهداف و روحیات متعهد و مشارکت‌جویانه خود سعی می‌کنند. از طریق ۱۳۷ مشکلات را به شهرداری گزارش کنند یا مثلا در روز درختکاری نسبت به کاشت نهال اقدام می‌کنند. ما در این طرح تلاش داریم این شهروندان را تشویق کنیم.

وی با بیان اینکه ماده یک طرح تعریف می‌کند که خدمت و مشارکت چیست، عنوان کرد: ماده دوم نیز زیرساخت‌های اجرا را توضیح می‌دهد که خوشبختانه با توجه به تلاش‌های شورای شهر در سه سال و اندی گذشته، درگاه واحد شهروندی در قالب سامانه تهران من ایجاد شده و به همین دلیل بخش زیادی از زیرساخت لازم فراهم است. اکنون تعداد استفاده‌کنندگان از سامانه تهران من به بیش از دو میلیون نفر رسیده است و با افزایش مشوق‌ها ثبت‌نام شهروندان در این سامانه افزایش می‌یابد.

بر همین اساس کلیات طرح با 15 رای موافق به تصویب رسید.

در ادامه پیشنهادات اعضا مبنی بر اصلاح بندهای مندرج در طرح ارائه و بررسی شد.

نخستین پیشنهاد از سوی ناهید خداکرمی ذیل بند 4 ماده 2 طرح هوشمندسازی یارانه های شهر ارائه شد. خداکرمی با اشاره به این که دنیای امروز دنیای ارتباطات و فضای مجازی است و باید شرایط را برای استفاده حداکثری از این شرایط را فراهم کنیم گفت: پیشنهاد من این است که شرایطی فراهم شود تا از تولید اپلیکشین های محله محور حمایت شود و باشگاه های موضوعی مجازی در سامانه تهران من ایجاد شود تا شهروندان از آن به صورت موضوعی مثل باشگاه باغات، باشگاه سلامت و … استفاده کنند.

الهام فخاری در مخالفت با این پیشنهاد گفت: فکر می‎کنم عنوان طرح با پیشنهاد طرح هیچ سنخیتی ندارد. مگر قرار نیست برای یارانه‎ها سامانه ایجاد شود. ایجاد باشگاه و تولید اپلیکیشن ربطی به این موضوع ندارد. من فکر می‎کنم این موضوع با مسئولیت اجتماعی خلط شده است که ما هفته گذشته درباره آن مصوبه داشتیم.

اما بهاره آروین در موافقت با پیشنهاد خداکرمی گفت: پیشنهاد ایشان در مورد بند 4 مرتبط است اما بهتر است که عنوان این موضوع به فراهم کردن باشگاه‎های علاقمندی موضوعی و محله محور بر روی درگاه تهران من تغییر کند. در این صورت شهروندان در تهران من بتوانند عضو گروه‎هایی شوند تا در مورد موضوعات خاص مورد علاقه خود راه حل بدهند. در نهایت پیشنهاد ناهید خداکرمی ذیل دستور دوم با 10 رای موافق به تصویب رسید.

در ادامه چند تن از اعضای شورا پیشنهاد بازگشت طرح به کمیسیون برای برطرف شدن ابهامات آن را مطرح کردند که محمد سالاری توضیحاتی درباره آن ارائه داد.

سالاری گفت: ایرادات بسیاری از سوی مرکز مطالعات، کمیسیون عمران و حقوقی مطرح است و خود من هم ابهاماتی دارم. از طرفی عنوان طرح با محتوای طرح تفاوت های زیادی دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود این طرح برای تقویت به کمیسیون برگشت بخورد تا در هفته های بعد با پیشنهادات کاملتری به تصویب برسد.

میرلوحی در مخالف با بازگشت طرح به کمیسیون گفت: این طرح الزام شهرداری برای آوردن لایحه است و با برگشت آن ارائه لایحه از سوی شهرداری به تاخیر می‌افتد.

در ادامه علیخانی در موافقت با پیشنهاد برگشت طرح به کمیسیون مربوطه گفت: اگرچه با اصل طرح موافقم ولی هنوز به سوالات من درباره بار مالی ایجاد شده توسط این طرح پاسخ داده نشده است و بهتر است این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگردد تا این دغدغه ها و نگرانی ها برطرف شده و به سوالات پاسخ داده شود. در نهایت  پیشنهاد بازگشت طرح به کمیسیون با 7 رای موافق  به تصویب نرسید.

علیخانی در ادامه پیشنهاد حذف بند 3 ماده سوم که به استفاده از حمل و نقل عمومی و پاک تعلق داشت ارائه داد.

به گفته علیخانی شورا در مصوبات دیگر خود تخفیفات استفاده از حمل و نقل عمومی و پاک را در نظر گرفته است و از آنجا که در حال حاضر نرخ های مربوط به حمل و نقل عمومی غیر واقعی  و بسیار پایین است نمی توان دوباره از این محل تخفیف و مشوق ارائه داد.  این پیشنهاد با مخالفت خداکرمی مواجه شد به طوری که به گفته وی بهتر است ارائه امتیازات و مشوق ها به عهده خود شهرداری گذاشته شود.

در ادامه زهرا نژاد بهرام به عنوان موافق این پیشنهاد گفت که بهتر است درباره مشوق ها و سقف تعیین تکلیف شود.

همچنین در ادامه آروین با حذف مشوق ها در حوزه حمل و نقل برای شهروندان فعال مخالف کرد اما در نهایت پیشنهاد علیخانی با 11 رای موافق به تصویب رسید.

در ادامه بررسی پیشنهادات این طرح، زهرا نژاد بهرام دو پیشنهاد درباره تعیین سقف مالی برای تخفیفات ارائه داد که یکی از آنها درباره بند 3 ماده 3 و دیگری درباره بند 5 این طرح بود. به گفته نژاد بهرام این طرح آیین نامه ای است که بر اساس آن قرار شهرداری لایحه تنظیم کند بنابراین تخفیفات نباید رها شوند، باید مشخص کنیم این تخفیفات و مشوق ها در چه حدی خواهد بود که پیشنهاد من سقف یک میلیارد تومان است. در نهایت هر دو پیشنهاد نژاد بهرام در تعیین سقف برای ارائه تخفیف ها به تصویب نرسید.

آخرین پیشنهاد از سوی سالاری درباره ماده4 ارائه شد.

محمد سالاری گفت: اگر قرار است شهرداری لایحه ارائه دهد باید سازوکار مشارکت شهروندان در ارائه پیشنهادات در طرح و لوایح را هم مشخص کند که در این ماده گفته نشده است که شهرداری این سازوکار را مشخص کند. در ادامه قرار شد تا این پیشنهاد سالاری با اصلاح عبارتی در طرح گنجانده شود.

در پایان جلسه کلیات این طرح با اصلاحات انجام شده به تصویب رسید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا