رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در همایش فرماندهان نیروی زمینی سپاه:
سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درگردهمایی سراسری فرماندهان و مسئولان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مشهد مقدس با اشاره به روند تحولات دوران چهل ساله جنگ سرد و پس از آن و شکست هژمونی تک قطبی و آغاز روند افول قدرت آمریکا و عقیم ماندن هزینههای ده هزار میلیاردی دولت این کشور در منطقه غرب آسیا و بازیابی قدرت چین و خروج روسیه از انفعال گفت: این رویدادها همگی دلیل و نشانه روشنی بر ورود دنیا به مرحله جدیدی با عنوان دوران گذار است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از ویژگیهای ژئوپلیتیکی دوران گذار، به جنگها و رویدادهای سالهای اخیر، دسته بندیها و بی ثباتیهای غیرقابلپیشبینی، توسعه ناتو به شرق و تحرکات تند برخی کشورهای منطقه برای کسب امتیاز اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در میانه تمامی این بحرانها، نگرانیها، ناامنیها و بی ثباتی ها، با رهبری و فرماندهی بی نظیر فرمانده معظم کل قوا و همراهی و هوشیاری مردم عزیز، برکات خون شهیدان و در میدان بودن و آمادگی نیروهای مسلح، طی سالهای اخیر توفیقات فراوانی کسب کرده است.
وی افزود: با ورود ایران به شرایط و دوره غلبه فرصتها بر تهدیدات، پایههای ساختمان فشار حداکثری دشمن یکی پس از دیگری فرو ریخت که در این میان نقش نیروهای مسلح در کنار سایر مولفه ها، بسیار مهم و تعیین کننده بوده است.
سرلشکر باقری گفت: مرور رویدادهای سه ساله اخیر از جمله انهدام پهپاد راهبردی دشمن، نقش آفرینی موفق منطقهای نیروهای مسلح در خشکی و دریا، مقابله موفق با تروریستهای داعش و برقراری امنیت پایدار در کشور، مرزها و مناطق پیرامون مرز و ارتقای توان، آمادگی و قدرت جمهوری اسلامی ایران در حوزههای موشکی، پهپادی، دریایی، زمینی و… در ایجاد زمینههای ناکامی دشمن کاملاً تأثیرگذار بوده است.
وی افزود: اگر مقابله موفق با تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق و اضمحلال حکومت آنها توسط سردار حاج قاسم سلیمانی- قهرمان ملت ایران- و همرزمانش اتفاق نمیافتاد، ما اکنون همسایه تروریستهای داعش بودیم و اتفاقات بسیار ناگواری میتوانست در سوریه و عراق بیفتد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بیان داشت: برقراری امنیت پایدار در کشور، مرزها و مناطق پیرامون مرز که بخش مهمی از آن توسط رزمندگان نیروی زمینی سپاه اتفاق افتاد، کار بسیار بزرگی است چراکه دشمن در شمال عراق، منطقه سیستان و بلوچستان و غرب پاکستان، هزینههای سنگین و هنگفتی برای ناامن سازی این مناطق انجام داد و حتی به دنبال تصرفاتی در این مناطق بود تا از آن به عنوان یک سر پل و جزیره، در تولید مشکلات اساسی امنیتی بهره بگیرد.
وی با بیان این که دوره غلبه فرصتها بر تهدیدات را مغتنم میشماریم، تاکید کرد: نیروهای مسلح در چنین دورهای رسالت و مسئولیت سنگینی بر عهده دارند و بی تردید برای ارتقای قدرت، توان و آمادگی هایمان از آن بهره برداری حداکثری خواهیم داشت.
سرلشکر باقری گفت: مسئولیت نیروهای مسلح از جهات گوناگون سنگین است؛ هم به لحاظ مسئولیت و ماموریتی که برعهده دارند و هم به دلیل تکلیفی که در ارتقای جایگاه، پایدارسازی امنیت و ارتقای بازدارندگی متوجه آنان است.
وی افزود: ما دستیابی به قلهای از بازدارندگی را هدفگذاری کردهایم که حتی اگر برخی دشمنان نادان رگه و یا ذرهای خیال تهاجم به کشورمان را هم در ذهن داشته باشند، جرأت و جسارت چنین خیال پردازی را از مخیله آنان نیز محو کنیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح که در اجتماع فرماندهان و مسئولان نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سخن میگفت، نیروی زمینی چه در ارتش و چه در سپاه را ستون فقرات نیروهای مسلح توصیف کرد و گفت: سرنوشت نبردها بر روی زمین تعیین میشود؛ برای کشوری که راهبرد تهاجمی ندارد و میخواهد امنیت سرزمین خودش را حفظ کند و به دنبال تجاوز و تصرف و کشورگشایی نیست، نیروی زمینی مهمترین نیروی تعیین کننده خواهد بود؛ البته حتی اگر کشوری قصد تصرف جای دیگری را داشته باشد، باز هم نیروی زمینی است که تکلیف نهایی را معلوم میکند.
وی خاطر نشان کرد: نیروی زمینی ما در بازدارندگی پایدار، توسعه و تحکیم امنیت پایدار در مرزها و مناطق مرزی، در پشتیبانی از محور مقاومت و در ناامیدی و ناکام سازی دشمن در راهبردهایش، نقش اساسی را بر دوش دارد.
سرلشکر باقری یکی از موانع اصلی بر سر راه دشمن در هرگونه عملیات تهاجمی را نیروی زمینی دانست و با اشاره به این که نقش تعیین کننده نیروی زمینی در مقابله با تروریستها چه در مقابله با تروریستهای شمال غرب و جنوب شرق کشور چه تروریستهای داعشی، را همواره شاهد بوده ایم، خطاب به فرماندهان و رزمندگان نیروی زمینی گفت: مسئولیت اصلی شما آماده شدن برای نبرد ناهمتراز با دشمن ناهمتراز و جنگ منظم با دشمن خارجی است؛ درگیری و جنگ با عناصر تروریستی و ضد انقلاب با وجود اهمیت، بخشی از کار شما است.
وی خاطرنشان کرد: نیروی انسانی رکن قدرت و توانمندی ما است؛ اگر ما نقطه قوتی داریم که دشمن را به زانو در میآورد این منابع انسانی مومن، معتقد، با روحیه، آموزش دیده و پای کار است و الا در آتش و گوگرد و فولاد و تکنولوژی، سنگینی کفه ترازو به نفع دشمن است.
سرلشکر باقری در ادامه ابعاد تقویت یگانهای مردم پایه، اهمیت اشراف اطلاعاتی، هوش مصنوعی، لزوم تقویت یگانهای پهپادی، ارتباطات، جنگ الکترونیک، پدافند هوایی، هوانیروز، مهندسی و تخریب را تشریح کرد و گفت: نکتهای که در پیوست نگاه راهبردی به آن توجه میکنیم، تغییرات و تفاوتهایی است که در نوع جنگها اتفاق افتاده و یا در شرف وقوع است و این موجب میشود تا ضمن زیر ذره بین داشتن نبردهای اخیر و امروز با آینده پژوهی و آینده نگری، خودمان را برای آینده آماده کنیم.
وی افزود: نیرویی که در جای خودش بایستد و راه تحول و پیشرفت را دنبال نکند، تحولات و تطورات به گونهای پیرامون او را در بر خواهد گرفت که او را به زمین خواهند زد و لذا همواره باید در حال تحقیق و پژوهش و تتبع باشیم و بدانیم چه اتفاقی افتاده و چه اتفاقی خواهد افتاد و به سرعت خودمان را به روز کرده و با آینده نگری برای صحنههای گوناگون آماده کنیم.