سینما

چرا جشنی که شهاب حسینی به راه انداخت، باید مورد حمایت همه‌جانبه قرار گیرد؟

به گزارش خبرنگار سینمایی بارز نیوز، قطعا با اتفاق مهم و بزرگی مواجه هستیم. شهاب حسینی، سینماگر دغدغه‌مند کشورمان که در سالیان اخیر، توجه ویژه‌ای به مقولات کارگردانی، تهیه‌کنندگی و تولید فیلم داشته است. حالا در جدیدترین گام، اندیشکده مستقل را راه‌اندازی کرده تا بتواند با امکاناتی که در اختیار دارد، حامی سینماگرانی باشد که مامنی برای دیده شدن ندارند.

این جشن مهم است چرا که در شرایط فعلی به سینماگران مستعدی پرداخته که چندان مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. فیلم‌های آنان در مدیومی به نمایش درنمی‌آید و تشویقی از آنها صورت نمی‌پذیرد. این جشن به این دسته از آثار کمک می‌کند تا تلالو بیشتری در پلتفرم‌های اینترنتی داشته باشند. قرار است طبق رایزنی‌‎هایی که صورت خواهد گرفت، احتمالا سالنی در طول سال، برای نمایش این دسته از آثار فراهم شود. این همان چیزی است که فیلم کوتاه در تمامی این سالیان به دنبال آن بوده است.

جشن فیلم کوتاه «اندیشکده مستقل فرهنگ و هنر»، قرار را بر این نگذاشته تا به مانند جشنواره‌های دیگر، تنها به اعطای یک جایزه بسنده و اثر و صاحب آن را به حال خود رها کند. فیلم کوتاه و فیلمساز آن، نیاز به تشویق دارند و همین که وزنه‌ای مانند شهاب حسینی قدم در این گود گذاشته و از اعتبار خود برای حمایت این آثار کوتاه و سازندگانشان مایه گذاشته، اتفاق میمونی است که دلگرمی خوبی را برای فعالان این حوزه به وجود آورده است.

چنین جشنی هیچ‌گاه نمی‌توانست روی ریل اجرا قرار بگیرد مگر اینکه مهره معتبری چون شهاب حسینی محرک آن باشد. بازیگر بین‌المللی سینمای ایران که تجربیات تولید بین‌المللی را نیز داشته است و از اندوخته فکری و تجربی بسیار خوبی در جهت برگزاری چنین حرکتی برخوردار است.

ضمن اینکه حضور شهاب حسینی، چهره‌های معتبر سینما و تئاتر را توجیه می‌کند تا به عنوان داور، مشاور و… در فرآیند اجرایی حضور داشته باشند. به‌عنوان مثال نگاهی به هیات داوران این دوره نشان می‌دهد که این اعتبار تا چه اندازه می‌تواند کارآمد باشد. کیانوش عیاری، محمود کلاری، گلاب آدینه، خسرو دهقان، وزنه ای را تشکیل می‌دهند که هر جشنواره سینمایی در ایران، خواهان برخورداری از چنین وزنه‌ای است. وزنه‌ای که قطعا با قرار گرفتن هنرمند موجهی چون شهاب حسینی در قامت دبیر، شکل گرفته و به همین اعتبار روی کار آمده است.

ضمن اینکه وجود سینماگر مستقلی چون حسینی، به فیلم سازان این دلگرمی را می‌‎دهد که بر خلاف جشنواره‌های فاقد قید و بندهای رایج، قرار است یک رقابت حرفه‌ای و صنفی، تنها بر روی فیلم‌ها شکل بگیرد. ضمن اینکه حضور این دبیر و این تیم هیات داوران، آنها را به فراگیری مشاوره‌های خوب در حوزه تولید و نمایش امیدوار کرده و همین رویکرد سبب می‌شود تا رسالت واقعی یک جشنواره تماما فرهنگی و سینمایی، به نحو احسن پیاده‌سازی و تاثیرات مطلوب آن خیلی زود در مجموعه سینمای کوتاه کشور و فعالان آن پدیدار شود.

باید با آغوش باز از جشن فیلم کوتاه اندیشکده مستقل حمایت کرد. اتفاقی که جای آن در تقویم سینمایی کشور خالی بود و حال چشم امید فیلمسازان، به اشاعه مباحث این جشن دوخته شده تا طی دوره‌های آینده اخبار امیدبخش‌ این جشن، مستمر مانده و به پویایی سینمای ملی کمک کند.

اکران آثار نخستین جشن فیلم کوتاه «اندیشکده مستقل فرهنگ و هنر» از مرداد سال گذشته آغاز و شامگاه گذشته (دوشنبه – ۲۷ تیرماه) پس از معرفی برگزیدگان پایان یافت.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا