اسلایدسیاسی

اجازه نمی‌دهیم هیچ‌چیز در روابط راهبردی ایران و روسیه خلل ایجاد کند

سخنگوی وزارت امور خارجه با تأکید بر راهبردی بودن روابط میان ایران و روسیه گفت که اجازه نمی‌دهیم که هیچ‌چیز خللی در این روابط ایجاد کند.

سعید خطیب زاده همچنین تاکید کرد که گسترش ناتو و بی‌اعتنایی غرب به ملاحظات امنیتی روسیه، دلایل وضعیت فعلی اوکراین است و «ناتو باید بداند که مسیر تقابل پایان خوشی ندارد و  ریشه تمام چیزهایی که امروز در اوکراین شاهد آن هستیم، گسترش ناتو یا نادیده‌ گرفتن حقایق اروپا، در حقیقت بی‌اعتنایی کشورهای غربی به ملاحظات سیاسی و امنیتی شمار کشورها به ویژه روسیه و توافقاتی است که یکدهه پیش نهایی شده بود.

گفتنی است، پنج اسفند پارسال «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه به درخواست کمک جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک برای دفاع در مقابل حملات اوکراین، دستور آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین را صادر کرد و گفت که قصد اشغال قلمروهای اوکراین را ندارد و هدف این عملیات خلع سلاح و نازی زدایی اوکراین است.

روسیه و ناتو در سال ۱۹۹۷ به یکدیگر تعهد داده بودند به مرز‌های های هم نزدیک نشوند. اما ناتو در طول سال‌های پس از آن به وعده خود عمل نکرد. این سازمان، لهستان، جمهوری چک و مجارستان را تنها دو سال بعد، بلغارستان، استونی، لتونی، لیتوانی، رومانی، اسلواکی و اسلوونی را در سال ۲۰۰۴، آلبانی و کرواسی را در سال ۲۰۰۹، مونته نگرو در سال ۲۰۱۷  و در نهایت مقدونیه شمالی را در سال ۲۰۲۰ به عضویت خود پذیرفت.

نوشته های مشابه

بیشتر بخوانید: 


اکنون نیز در ادامه این بدعهدی، ناتو به دنبال آن است تا اوکراین و حتی فنلاند و سوئد را هم به عضویت خود بپذیرد؛ تحقق این هدف، به معنی استقرار نیرو‌ها و تجهیزات نظامی ناتو در مجاورت مرز‌های روسیه است تا به این ترتیب پروژه مهار و بازدارندگی روسیه تکمیل شود.

در این‌باره ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه، در یک سخنرانی گفته بود  «امروز یک نگاه به نقشه کافی است تا ببینیم چگونه کشور‌های غربی به وعده‌های خود مبنی بر جلوگیری از حرکت ناتو به شرق عمل کرده‌اند. آن‌ها به سادگی ما را فریب دادند. ما پنج موج از گسترش ناتو را یکی پس از دیگری دریافت کردیم.»

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، ایالات متحده و همپیمانان این کشور با وضع حجم وسیعی از تحریم‌ها علیه فدراسیون روسیه و تسریع کمک‌های تسلیحاتی به کی‌یف پاسخ دادند.

در این بین رسانه های غربی با مطرح کردن این موضوع که روسیه بحث مذاکرات وین را به جنگ اوکراین گره زده خواستار القای این مسئله بودند که ایران و آمریکا به توافق دست یافته اند و این روسیه است که مانع اعلام و نهایی شدن توافق شده تا از این طریق بتواند در جنگ با اوکراین از غرب امتیاز بگیرد.

این جنجال رسانه ای البته با واکنش مقامات وزارت خارجه کشورمان روبرو شد که طی آن رویکرد روسیه را در مذاکرات تا به امروز رویکردی سازنده و مثبت عنوان کردند.

تهران، آمریکا را مسبب وضع فعلی دانسته و باور دارد اگر آمریکا بیش از این معطل نمی‌کرد همین الان توافق انجام می‌شد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا