مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از این میزان باشد | افراد عادی هرگز این نوع نمک را استفاده نکنند
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: مصرف نمک پتاسیم تنها برای درمان برخی بیماران تجویز میشود و افراد عادی نباید این نوع نمک را جایگزین نمک معمولی یعنی سدیم کلراید کنند.
دکتر سیده زهرا شریعت پناهی عضو انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور بیان کرد: پتاسیم کلراید که آن را با نام نمک پتاسیم یا نمک رژیمی میشناسند در سالهای اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است و به عنوان جایگزینی برای نمک معمولی یا کلرید سدیم استفاده میشود.
وی استفاده از نمک پتاسیم را فقط برای درمان و جلوگیری از کاهش سطح پتاسیم در افرادی ضروری برشمرد که بر اثر مصرف داروهای مدر (ادرارآور) یا برخی داروهای دیگر یا برخی بیماریهای خاص دچار افت پتاسیم خون شده باشند.
این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در بیماران مبتلا به پرفشاری خون، مصرف متعادل نمک پتاسیم به جای نمک معمولی، فشار خون را تا حدی کنترل می کند اما اگر مصرف نمک پتاسیم نیز به میزان نامتعادل صورت گیرد و ذائقه بیمار به سمت شوری متمایل شود مسلما مشکلاتی برای وی به وجود میآورد.
شریعت پناهی تاکید کرد: افراد عادی نباید نمک پتاسیم را جایگزین نمک معمولی (سدیم کلراید) کنند، زیرا بدن به همان اندازه که به سایر مواد مغذی احتیاج دارد برای انجام مکانیسمهای خود به مصرف سدیم به میزان متعادل نیاز دارد.
براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی هشدار داد: بیمارانی که به دلایل متعدد دارای پتاسیم خون بالایی هستند نظیر مبتلایان به نارسایی کلیه نیز نباید از نمک پتاسیم استفاده کنند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: مصرف روزانه نمک نباید بیشتر از یک قاشق چایخوری باشد.
پتاسیم کلراید که عموم آن را با نام نمک پتاسیم میشناسند، در سالهای اخیر بین افراد مختلف طرفداران بسیاری پیدا کرده است، اغلب با مضرات نمک معمولی (سدیم کلراید) آشنا شدهاند، در نتیجه تا جای ممکن به دنبال جایگزین برای آن هستند.