آمار ۸۶ درصدی رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی در کشور به ۸۶ درصد رسیده است که البته باید برای رسیدن به وضعیت ایدهال تلاشهای بیشتری صورت گیرد.
به گزارش استاک، دکتر سیماسادات لاری – ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح شهید سردار قاسم سلیمانی در استانهای شمالی کشور در سفر به استان مازندران و در نشست ستاد مقابله با کرونا شهرستان آمل که با حضور علیرضا شریعت – فرماندار این شهرستان و همچنین رضا حاجی پور – نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور به شرایط خوبی رسیده که البته باید برای رسیدن به نتایج مطلوبتر تلاش مضاعفی کرد.
وی گفت : رسیدن به عدد ۸۶ درصد در رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور نتیجه تلاش جمعی بود و خوشبختانه مردم و گروههای مختلف اجتماعی و مردمی هم در خروج سریع کشور از پیک سوم کرونا کمک کار بزرگی بودند که این امر بسیار ستودنی و قابل ستایش است.
کشور به سمت ثبات شیوع ویروس کرونا با طی مسیر کاهشی قرار گرفته است
ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح شهید سلیمانی در استانهای شمالی کشور افزود: اکنون کشور به سمت ثبات شیوع ویروس کرونا با طی مسیر کاهشی قرار گرفته است که با توجه به فصل سرما و بروز بیماریهای دیگر، یک دستاورد برای مدیریت کرونا و همچنین مردم به شمار میرود که البته در این میان جان بسیاری از عزیزانمان را نیز از دست دادیم که یک هشدار برای همه ما است.
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر این که بررسی روند اجرای پروتکلهای بهداشتی مقابله با ویروس کووید۱۹ در شهرستانهای سوادکوه، قائمشهر و آمل از اهداف این سفر بود، خاطرنشان کرد: علت تعدد سفرهای ما به استانهای شمالی کشور بخصوص مازندران، بررسی میزان وضعیت شهرستانهای مختلف و همچنین پیگیری اجرای طرح شهید قاسم سلیمانی در روستاها و شهرهای تابعه استان است و یکی از اهداف سفر من به عنوان ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای این طرح در استانهای شمالی کشور، بررسی فعالیت و همکاری ادارات و نهادهای مختلف از جمله بسیج، سپاه، هلال احمر، فرمانداری و شهرداری در مسیر مقابله و مهار ویروس کرونا است.
ویروس کرونا پیشبینی ناپذیر و چموش است
لاری با اشاره به اینکه طرح شهید قاسم سلیمانی نقطه عطف درمان و پیشگیری از کرونا است و یقینا اجرای موفق این طرح منتج به دستاوردهای خوبی در این زمینه خواهد شد، افزود: در طرح شهید سلیمانی، نظام مراقبت فعال موردنظر است. معتقدیم اگر این طرح زودتر در کشور اجرا میشد، وضعیت شیوع کرونا در کشور بهتر بود.
وی گفت این ویروس پیشبینی ناپذیر و چموش است و هر لحظه ممکن است غافلگیرمان کرده و و از گوشههای زمین گل بخوریم. بنابراین مقابله با آن عزم همگانی میطلبد و در این شرایط رعایت پروتکلهای بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و پرهیز از سفرهای غیرضروری بسیار جدی است.
مازندران بر خلاف سایر نقاط کشور به تازگی وارد پیک سوم کرونا شده است
سخگنوی وزیر بهداشت همچنین به وضعیت افزایشی شیوع کرونا در مازندران اشاره کرد و گفت: مازندران بر خلاف سایر نقاط کشور بهتازگی وارد پیک سوم کرونا شده است و برای خروج از این پیک و اجرای تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا باید بین همه نهادهای استان و شهرستان همراهی و همدلی ایجاد شود.
وی افزود : در مدیریت کرونا نباید یک نفر را عامل یک جریان دید و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و محدودیتهای کرونایی را در مجموعه دولت دانست، چون همه میدانیم این بیماری روزنههای مختلف برای انتقال دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: چند صدایی در استان و شهرستانها بهشدت برای مدیریت کرونا مشکلساز است. باید همه نهادها، شخصیتها و همچنین مردم در راستای اجرای صحیح پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری اجتماعی همراه و یکصدا باشند.
دنبال مقصر گشتن برای مشکلات پیش آمده، شرایط مدیریت کرونا را دشوار میکند
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: لازمه خروج مازندران از وضعیت افزایشی شیوع کرونا و عبور از پیک سوم، کنار گذاشتن اختلاف نظرها است؛ چون دنبال مقصر و گناهکار گشتن برای مشکلات پیش آمده، فقط شرایط مدیریت کرونا را دشوارتر خواهد کرد.
وی با تاکید بر حمایت از افزایش موارد تستهای مولکولی و رپید گفت: از این طریق افراد بیشتری شناسایی و ایزوله میشوند که این اقدام در کاهش ابتلای بیماران نقش ویژهای دارد. البته اگر به خوبی نتوانیم در قالب اجرای طرح شهید سلیمانی، افراد شناسایی شده ومثبت و خانوادههای آنها را قرنطیه کنیم، نمیتوانیم به موفقیت دست یابیم و کارمان بیهوده خواهد شد از این رو همکاری مجموعه بسیج و سپاه و همچنین هلال احمر در انجام تستها و همچنین قرنطینه افراد شناسایی شده، از اهم موضوعاتی است که باید انجام شود.
ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح سردار شهید سلیمانی در استانهای شمالی به اجرای این طرح طی دو ماه اخیر اشاره کرد و افزود: این طرح به برکت نام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و با غیرت نیروهای بسیج، تلاشگران هلال احمر و فرمانداریها به خوبی در حال انجام است و با توجه به درگیری کادر بهداشت و درمان امیدواریم سایر ارگانها نیز با حوزه بهداشت و درمان همکاری و تعامل داشته باشند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، لاری یکی از اهداف اجرای این طرح را شناسایی هرچه زودتر افراد مبتلا و الزام به قرنطینه آنها عنوان کرد و گفت: در صورت انجام صحیح این دو مرحله، محدودیتها کمتر خواهد شد. بر این اساس هرچه بتوانیم افراد مثبت مبتلا شده به کرونا را سریعتر از دیگر افراد جدا کنیم، یقینا به اهدافمان نزدیکتر خواهیم شد.
همه کشور موج سوم را طی کردهاند و مازندران دیرتر وارد این موج شده است
وی با بیان اینکه مهم است تا مردم بدانند که خدمتگزارانشان در حوزه بهداشت، درمان و سلامت، پیشبینیهای لازم را انجام دادهاند، افزود: این روند، اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی را به دنبال دارد. درحقیقت راه نجات ما تا زمانی که واکسن تولید شود اجرای “طرح شهید حاج قاسم سلیمانی” است. اگر همه این طرح را باور کنیم و با صداقت جلو برویم با اهداف و نیتی که حاج قاسم نسبت به همه مردم داشت، بدون شک به اهدافمان نزدیکتر میشویم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اینکه شهرستان آمل زمانی محل تردد گردشگران و مسافران بوده، افتخاری برای مازندران و محل کسب درآمد اقشار مختلف است، ولی همین مزیت امروز به معضلی برای کنترل بیماری تبدیل شده است و باید تلاش کرد تا این مشکل هر چه زودتر برطرف شود.
رفتار مردم در قبال کرونا باید تغییر کند
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه متاسفانه رفتار بیماری کرونا در طی این مدت به جای اینکه به سمت خاموشی پیش برود راه چموشی را پیش گرفته است، ادامه داد: انتظار است که مردم همچنان در رعایت شیوه نامههای بهداشتی به خصوص اصناف و مشاغلی که با ارباب رجوع سر و کار دارند و پر ازدحام محسوب میشوند و نیز دوری از تجمعها که میتواند درگیری استان را در ابتلا به ویروس کرونا افزایش دهد، پرهیز و دوری کنند.
سخنگوی وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که موج سوم بیماری کرونا موج آخر همه گیری این بیماری در ایران و دیگر کشورها باشد.
ناظر عالی وزیر بهداشت در اجرای طرح شهید سلیمانی در استانهای شمالی کشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ترددهایی که به مازندران انجام میشود یکی از عوامل تاثیرگذاری است که باعث افزایش بستری شدهها است.