ایجاد سرانه های خدماتی با استفاده از ساز و کار بانک زمین
به گزارش استاک ،رییس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: سازو کار بانک زمین می تواند به ایجاد سرانه های خدماتی در مناطق مرکزی و مناطق کم برخوردار شهر کمک کند. شهر تهران دارای مناطقی برخوردار از نظر عرصه های باز است که می توان از طریق تهاتر بخشی از بارگذاری ها را به این مناطق منتقل کرد و معوض آن ها را تملک کرد و این موضوعی است که می توان در کشور به جریان عمومی تبدیل شود.
به گزارش معاونت ارتباطات و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تهران محمد سالاری در دویست و چهل و چهارمین جلسه شورا و پس از ارائه گزارش رابط شورایاری منطقه 10 گفت: ما طی جلساتی که با شورایاران، شهردار و مدیران منطقه 10 داشتیم، نیازها و مسائل منطقه را احصا و طی مکاتباتی آن ها را پیگیری کردیم که شامل طرح تعریض محور کارون که سال هاست متوقف شده، املاک رها شده هفت چنار، مشکلات خیابان رنجبر، پیگیری نصب چندین پله برقی، می شود.
وی ادامه داد: در این منطقه مسجد باب الحوائج که می گویند قدمت تاریخی زیادی دارد در حال تخریب است. موضوع دیگر تعیین تکلیف املاک فریز شده محله لولاگر و بحث سرانه های خدماتی که می بایست به آن توجه کرد.
رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به ایجاد سازوکار بانک زمین برای برخی از طرح ها اظهار داشت: اکنون موضوع عرصه 536 هکتاری فداییان اسلام به عنوان یک محور تجارت جهانی در کمیسیون ماده 5 در حال تصمیمی گیری است و ما موضوع ایجاد سازوکار بانک زمین را همانند طرح تفصیلی منطقه 22 برای این طرح نیز مطرح کردیم.
سالاری تصریح کرد: سازو کار بانک زمین می تواند به ایجاد سرانه های خدماتی در مناطق مرکزی و مناطق کم برخوردار شهر کمک کند. شهر تهران دارای مناطقی برخوردار از نظر عرصه های باز است که می توان از طریق تهاتر بخشی از بارگذاری ها را به این مناطق منتقل کرد و معوض آن ها را تملک کرد و این موضوعی است که می توان در کشور به جریان عمومی تبدیل شود.
وی افزود: این موضوع در طرح جامع نیز تحت عنوان حق انتقال توسعه پیشبینی شده است و مصوبه مجلس را می خواهد اما ما در شهر تهران می توانیم آن را عملیاتی کنیم، البته این اقدام صرفا برای تامین سرانهها نیست و در مورد بناهای تاریخی و باغات نیز میتوان از این حق استفاده کرد و من معتقدم از آنجایی که همه ما با مسائل * TDR آشنا هستیم میتوانیم در این مدیریت شهری راحت این مساله را اجرایی کنیم.
*کاربرد انتقال حقوق توسعه (TDR) به عنوان سازو کار تحقق پذیری طرح های توسعه شهری